Waarom seksspeeltjes en wie gebruikt ze?

  • Geplaatst op
  • Door Nathalie
Waarom seksspeeltjes en wie gebruikt ze?

Seksspeeltjes, wie, wat en waar?

Vrachtwagen verliest erotische lading 

Een afrit in de Amerikaanse staat Oklahoma is onlangs veranderd in een Tupperware-party voor volwassenen. Een vrachtwagen kieperde om waardoor hij zijn lading verloor. Als gevolg daarvan lag een groot deel van de afrit bezaaid met seksspeeltjes. De goederen die hij vervoerde - dildo's en glijmiddel - belandden over verschillende rijstroken.

 

Seksspeeltjes

Niet alleen zijn seksspeeltjes ideaal voor iedereen die zichzelf wil plezieren, maar veel stellen gebruiken ze ook graag om hun seksleven op te fleuren, wat vaak een beetje flauw (sleur) wordt na een tijdje in een relatie. Of je nu jezelf wilt plezieren, een ander soort orgasme wilt ervaren, van intensere momenten met elkaar wilt genieten of gewoon iets nieuws wilt proberen - er zijn tal van redenen om seksspeeltjes te gebruiken. En omdat uit enquêtes blijkt dat 50% van de vrouwen en 50% van de mannen seksspeeltjes gebruiken, zijn deze niet beperkt tot het ene of het andere geslacht. Zowel mannen als vrouwen gebruiken dan ook graag seksspeeltjes – maar hoe gebruik je precies een cockring, dildo of love balls?

Voor alle seksspeeltjes geldt: om een SOA te voorkomen bij het gebruik van seksspeeltjes raden we aan deze niet met anderen te delen. Als je dit wel doet, zorg er dan voor dat de love toy steeds goed wordt schoonmaakt (water en zeep, of een toycleaner is hierbij voldoende), voordat je deze bij jezelf of je partner gebruikt. Sommige speeltjes zoals de vibrator of dildo kun je ook steeds voor gebruik voorzien van een nieuw condoom, wanneer je wisselt van partner.

 

Dildo's en vibrators

Dildo's en vibrators zijn waarschijnlijk de meest gebruikte seksspeeltjes. Het zou dus voor de meeste mensen duidelijk moeten zijn hoe ze een dildo of vibrator moeten gebruiken, maar er zijn hier toch een paar punten die het vermelden waard zijn.

Bij dildo's komt de stimulatie alleen al door hun lengte, omtrek en oppervlaktetextuur. Ze kunnen vaginaal of anaal worden ingebracht. Een man kan een dildo gebruiken om zijn partner te plezieren, of toekijken hoe zijn partner deze voor zichzelf gebruikt. Het belangrijkste wanneer je een dildo gebruikt, is 'glijden': een dildo kan daarom het beste samen met een glijmiddel worden gebruikt om ervoor te zorgen dat deze soepel ingebracht kan worden. Niet alle glijmiddelen zijn geschikt voor gebruik in combinatie met seksspeeltjes. Glijmiddelen op basis van water zijn perfect bij seksspeeltjes en veilig in combinatie met condooms. Combineer een speeltje niet met een siliconenglijmiddel; aangezien beiden siliconen bevatten kan het glijmiddel je toy aantasten.

Bij het kopen van dildo's kun je het beste voor siliconen of latex gaan. Andere materialen bevatten vaak weekmakers, die schadelijk voor je lichaam kunnen zijn. 

Naast lengte, omtrek en oppervlaktestructuur zorgen vibrators ook voor stimulatie dankzij vaak instelbare vibraties. Vibrators worden voornamelijk gebruikt voor vaginale stimulatie. Net als bij dildo's is ook het materiaal van vibrators belangrijk en adviseren we deze altijd in co0mbinatie met een glijmiddel te gebruiken. De sterkte van de trilling is vaak een kwestie van persoonlijke voorkeur. Als vuistregel geldt dat een goede vibrator stil, waterdicht is en verschillende vibratiestanden heeft. De meest verkochte vibrator is momenteel de Womanizer.

 

Vibrators voor koppels

Een seksspeeltje dat is ontworpen met zowel mannen als vrouwen in gedachten is de vibrator voor koppels. Deze is meestal U-vormig en bij vrouwen bedoeld om zowel de clitoris als de G-spot te stimuleren. De vibrator glijdt in de vrouw en rust tegelijkertijd tegen de clitoris. Wanneer de man dan binnenkomt, genieten de vibraties die worden geproduceerd door de vibrator van het stel ook hem. Vrouwen krijgen handsfree stimulatie op twee bijzonder gevoelige plekken - en mannen hebben er ook iets aan.

 

Cockringen

De meeste mensen hebben waarschijnlijk wel van cockringen of penisringen gehoord, maar niet iedereen weet wat ze precies doen of hoe ze te gebruiken. Het doel van een penisring is om mannen een erectie van betere kwaliteit te geven, de penis in erectie harder te maken en een erectie te krijgen die langer aanhoudt. Als de cockring echter te groot of te klein is, zal deze ofwel geen effect hebben, of - als deze te klein is - leiden tot een pijnlijke ophoping van bloed in de penis. De meeste penis ringen zijn van rekbaar een materiaal gemaakt.

Voordat je je cockring koopt, moet je een keuze maken over het materiaal en waar je hem wilt dragen. Ze kunnen op de schacht of rond zowel de penis als de testikels worden gedragen, of zelfs rond de kop van de penis. Wij adviseren beginners de meer flexibele materialen, zoals latex. Metalen cockringen moeten alleen worden geprobeerd als je een beetje ervaring hebt.

Cockringen zijn niet alleen voor mannen gemaakt - sommige vibreren ook, waardoor ze tegelijkertijd de ontvanger stimuleren. 

 

Love balls

Liefdesballen worden in de vagina ingebracht. Ook hiervoor adviseren we een glijmiddel te gebruiken. De twee ballen zijn bevestigd aan elkaar bevestigd en meestal hol met een metalen balletje erin. Ze zijn in verschillende maten en verschillende gewichten verkrijgbaar. Veel vrouwen gebruiken liefdesballen om hun bekkenbodem te trainen en dit kan de sleutel zijn tot snellere, gemakkelijkere – en blijkbaar ook betere – orgasmes. 

 

Anal sex toys

Buttplugs zijn in feite dildo's voor de anus. Hoewel ze een taps toelopende punt hebben om het inbrengen te vergemakkelijken, adviseren we zeker ook hier om het in combinatie met een glijmiddel te gebruiken, ook omdat er zich geen natuurlijke glijmiddelen in het anale gebied bevinden.

 

After Play

Afterplay is bijna net zo belangrijk als het voorspel! Als je seksspeeltjes gebruikt, moet het vrijen altijd worden gevolgd door naspel - het schoonmaken van je seksspeeltjes. Dit is erg belangrijk als je de volgende keer ook meer plezier met je speeltje wilt kunnen hebben. Vooral als een seksspeeltje zowel anaal als vaginaal wordt gebruikt, is schoonmaken echt héél belangrijk. Een seksspeeltje zal na gebruik veel bacteriën bevatten. Als je je speeltje gewoon terug op je nachtkastje legt zonder het eerst schoon te maken, kunnen deze bacteriën zich vermenigvuldigen, waardoor het de volgende keer dat je het gaat gebruiken verre van hygiënisch is. Een toy cleaner is daarbij erg praktisch maar gewoon met water en zeep kan natuurlijk ook. Droog de speeltjes goed af voordat je ze opbergt!