• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Hoe gebruik je een vibrator of stimulator?

Het gebruik van een vibrator of stimulator is natuurlijk een persoonlijke ervaring. Onze tips:

  • Zorg ervoor dat je de tijd neemt om verschillende technieken, snelheden, en drukniveaus uit te proberen. 
  • Zorg dat je (of jullie) een juiste omgeving creëert om je te ontspannen.
  • maak het je gemakkelijk, zorg dat je het lekker warm hebt en dat je niet kunt worden gestoord. 

vibrator gebruikenDe huid strelen met een stimulator kan aanvankelijk heel ontspannend en kalmerend zijn. Begin bij je nek, schouders en rug door ritmisch strelende en draaiende bewegingen te maken en druk op je spieren uit te oefenen...

Als je dan verder wilt gaan, breng je zachtjes wat glijmiddel aan tussen je benen en laat je de stimulator over je huid aan beide zijden van je schaamlippen glijden. Strijk daarna, van achteren naar voren bewegend, langs de rand van je lippen richting de clitoris.

Met dezelfde beweging oefen je iets meer druk uit om je lippen te openen en de gevoeligere binnenkant te bereiken. Begin met je op de clitoris te concentreren en gebruik een combinatie van technieken, strijken, draaien, duwen, rollen en strelen om jezelf tot een orgasme te brengen.

Als je stimulator of vibrator ook geschikt is voor vaginale penetratie dan kun je ook G-spot stimulatie proberen. 
Breng daarvoor eerst wat glijmiddel aan en laat de vibrator tussen je lippen rusten bij je vaginaopening.
Door de stimulator al wiegend en rollend naar voren en naar achteren en van de ene zijkant naar de andere te bewegen, kun je je lippen en je clitoris stimuleren. Als je er klaar voor bent, hou je het topje tegen je opening en begin je druk uit te oefenen, zodat de vibrator zachtjes naar binnen glijdt.

Beweeg de vibrator langzaam naar onderen door deze in de richting van je G-spot, in de voorkant van je vagina, te draaien. Probeer nu door middel van duwen en loslaten, draaien, het maken van spiraalbewegingen en zachtjes stoten het gewenste effect en resultaat te bereiken.
Bedenk echter wel dat niet veel vrouwen een orgasme krijgen enkel door stimulatie van de vagina of de G-spot, velen hebben ook -of vooral- prikkeling van de clitoris nodig om klaar te komen. Het vergt daarom vaak wel wat oefening. Van de vele zenuwuiteinden in de vagina bevindt zich zo'n 90% rond de eerste 5 centimeter van de vagina.


Kunnen mannen ook een vibrator gebruiken?

Ja, mannen zijn net zo gevoelig voor stimulatie als vrouwen en het kan gebruikt worden voor je gehele lichaam, en bij mannen over (de onderkant) van de penis, rond de eikel, het gebied rond de ballen en het gebied tussen de balzak en de anus (perineum). Een vibrator kun je ook gebruiken voor lichte stimulatie rondom de anus, maar de meeste vibrators zijn niet echt geschikt voor anale penetratie.

Hoe gebruik ik een vibrator of stimulator bij mijn partner?

Gebruik een vibrator of stimulator op dezelfde manier als je bij jezelf zou doen. Maar als je een speeltje bij je partner gebruikt kun je ook de spanning langzaam opbouwen: Begin bij de nek en schouders en als die zich ontspannen glij je naar beneden via de binnenkanten van de armen naar een van de ellebogen en dan de vingers. Streel de zijkanten van de borst, over de tepels en vervolgens langs de benen naar beneden naar de knieholtes en de voetzolen.
Bij mannelijke partners breng je een beetje glijmiddel aan op de penis, testikels en bilnaad (en het stukje tussen de ballen en anus). Beweeg de stimulator eerst zachtjes over zijn ballen en van voren naar achteren over zijn bilnaad; plaag zelfs de anus een beetje als je denkt dat hij dat prettig vindt! Laat de stimulator op en neer langs zijn penis en over de eikel glijden en laat de rest aan je eigen verbeelding over!

Hoe kunnen mijn partner en ik een vibrator of stimulator samen gebruiken?

Stimulators zijn niet alleen heel geschikt om met jezelf te spelen of voor gebruik bij een langdurige voorspelsessie, maar kunnen ook worden gebruikt tijdens orale seks en bij penetraties voor extra opwinding.
De meeste vrouwen hebben zowel clitorale als vaginale stimulatie nodig om tot een orgasme te komen. Probeer eens de vibrator tegen je clitoris te houden tijdens de seks. Of streel je borsten en zijn tepels en hou de vibrator vervolgens tussen jullie lichamen, bij de basis van zijn penis, zodat jullie beiden de sensatie kunnen ervaren.

Zijn vibrators en stimulators veilig te gebruiken met glijmiddel?

Ja, het gebruik van glijmiddel is zelfs aan te raden voor een sensueler gevoel! Er zijn verschillende soorten glijmiddel. Glijmiddel op waterbasis is het meest veilig met speeltjes. Glijmiddel op siliconenbasis voelt zachter maar sommige toys die van siliconen zijn gemaakt kunnen beschadigd raken door glijmiddel op basis van siliconen. 
Pjur heeft een speciaal hoogwaardig glijmiddel ontwikkeld, speciaal glijmiddel voor vibrators en andere toys. Pjur Toy Lube is wat dikker zodat het niet direct van het speeltje af druppelt. 

Kan een SOA overgedragen worden door een vibrator of stimulator?

Ja. Een SOA kan overgedragen worden indien vibrators of stimulators met elkaar gedeeld of gebruikt worden. Een condoom om de vibrator kan uitkomst bieden, mits deze vernieuwd wordt zodra de vibrator door een ander gebruikt wordt. In de gebruiksaanwijzing staat informatie over het veilig gebruik van een vibrator of stimulator. Tevens is daarin informatie te vinden hoe je de stimulator na gebruik schoon moet maken en ervoor kan zorgen dat de stimulator schoon blijft.

Hoe dient een vibrator of stimulator veilig en hygiënisch te worden gebruikt?

Een vibrator of stimulator dient zowel voor als na gebruik schoon gemaakt te worden. Maak deze schoon met een schoon, licht vochtig doekje en/of een speciale toycleaner. Maak een stimulator niet schoon als je hem aan het opladen bent.

Is het veilig om een vibrator of stimulator te gebruiken in bad of douche en zijn ze waterdicht?

Nee, doorgaans zijn vibrators en stimulators niet waterdicht en daarom dienen deze dus ook niet in bad of douche te worden gebruikt. Tenzij natuurlijk uitdrukkelijk op de verpakking is vermeld dat het om een waterdichte vibrator gaat.

Waar kan ik een vibrator kopen?

Vibrators en stimulators zijn te koop in erotiekwinkels, maar ook op Internet. Ook op deze website vind je verschillende soorten vibrators, en andere speeltjes.