• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Tips voor de eerste keer seks

eerste keer seksDe eerste keer... natuurlijk wil je graag dat het perfect is. 
Maar: de eerste keer is bijna nooit perfect, want het is immers de eerste keer. En ook al is het voor jou of je partner niet de eerste keer, met een nieuwe partner is het tóch weer nieuw.

Maar hoe zorg je er voor dat de eerste keer een geweldige ervaring voor jullie beiden is, waar je een fijne herinnering aan hebt? Oftewel, hoe moet je seksen? We geven je graag wat tips voor een fijne eerste keer seks.

 

 1. Zorg dat jullie niet gestoord worden. Zorg dat je alleen thuis bent of bedenk een andere fijne plek waar jullie ongestoord alleen kunnen zijn.
 2. Maak het gezellig en knus, zorg voor een relaxte sfeer. Kaarsjes (voorkom mogelijk gevaarlijke situaties!) en fijne rustige muziek kunnen daarbij helpen.
 3. Tip voor de man: ben je bang dat je te snel klaar komt dan kun je jezelf vooraf aftrekken waardoor je alvast wat druk en spanning kwijt kunt raken. Was jezelf, want zelfs achtergebleven sperma kan voor bijvoorbeeld een zwangerschap zorgen.
 4. Het voorspel is belangrijk. Knuffel, streel en kus elkaar.
 5. Bij penetratie is het belangrijk dat de vagina of anus vochtig genoeg is. Dat kan gestimuleerd worden door tijdens het voorspel de vagina of anus (zachtjes) te vingeren.
 6. Voor beide partners is het handig om te weten hoe je 'n condoom om doet. Het is niet erg als het niet supersnel gaat, maar het is fijn als je weet hoe het werkt en niet op het 'moment suprême' staat te hannesen. Het is dan ook niet vreemd om vooraf te oefenen met een condoom omdoen, zodat je weet hoe je veilig en goed een condoom omdoet. Een gebruiksaanwijzing condooms en handige tips vind je hier.
 7. Wanneer je als man voelt dat je een orgasme gaat krijgen (klaarkomen) probeer dan even een pauze in te lassen. Dat kan op verschillende manieren: schakel even terug naar het strelen, zoenen en knuffelen. Verwen je partner met een speeltje (bijvoorbeeld een kleine vibrator) of haal iets lekkers zoals wat fruit.
  Een andere manier om als man je orgasme nog even uit te stellen is door te proberen aan onaangename dingen te denken en daarmee je gedachten te verzetten. Als je merkt dat dat veel moeite kost, lees dan eens over condooms waarmee je vaak het klaarkomen uit kunt stellen.
 8. Wanneer je bij je partner naar binnen gaat is het belangrijk dat vooral voorzichtig en teder te doen. Let goed op de reactie van je partner, als deze 'stop' (of iets dergelijks) zegt, stop dan ook direct.
 9. Als je in je partner bent beweeg dan heel teder en rustig. Hard stoten is voor later, niet haasten, geniet van het moment.
 10. Nadat jij/jullie zijn klaargekomen is het fijn om elkaar nog even te kussen & knuffelen.
 11. Haal de penis wel tijdig uit de vagina of anus, deze verslapt vaak snel na het orgasme en daardoor kan het condoom afglijden.
 12. Ga na de vrijpartij niet meteen het bed uit, maar houd elkaar nog even vast en geniet wat na.
 13. Wanneer je als man voelt dat het condoom afglijdt of dat je weer een erectie krijgt, zeg je partner dan dat je je even opfrist en het condoom weggooit maar dat je meteen weer terug komt.
 14. Als je weer bij elkaar kruipt kijk je je partner in de ogen en vraag je of je nog iets voor haar/hem kan doen: wil zij/hij nog een 'toetje', samen iets drinken of nog even lekker in elkaars armen liggen? Een vrouw kan vaak nog een orgasme krijgen dus wie weet kun je voor nog een tweede ronde gaan...
 15. Benieuwd welke condooms je kunt gebruiken voor de eerste keer? Bekijk ons assortiment!
 16. En om als man erachter te komen welke maat condoom je nodig hebt adviseren we  dan onze maattabel.

Nogmaals: de eerste keer perfect is zeldzaam. Maar dat is helemaal niet erg. Zorg dat jullie de tijd nemen en dat het in elk geval een fijne eerste keer wordt. Hoe beter je elkaar en elkaars lichaam leert kennen, hoe fijner de seks vaak wordt. Dus wanneer is het echt 'perfect'? Misschien wordt elke volgende keer wel 'perfecter'!

Geniet!

 

Meer informatie: