• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Fair Trade condooms en Vegan condooms

Bij Condoom Anoniem kunt u terecht voor kwaliteitscondooms van het merk FAIR SQUARED; een van ’s werelds eerste condoomseries bestaande uit natuurlijke rubber die fair trade geproduceerd is.

Merken
Materiaal
Dikte
Maat (nominale breedte)
Omtrek
Aroma / smaak
Glijmiddel
Speciale eigenschappen
Kleur
Aantal in verpakking
Vegan

Bij Condoom Anoniem kunt u terecht voor kwaliteitscondooms van het merk FAIR SQUARED. Een van ’s werelds eerste condoomseries bestaande uit natuurlijke rubber die fairtrade geproduceerd is. FAIR SQUARED is sinds vele jaren betrokken bij de fair trade beweging. Door betaalbare prijzen werden kwalitatief hoogwaardige producten voor iedereen toegankelijk gemaakt. De mensen, die het product produceren en bewerken, profiteren daar ook van. Dat wil zeggen dat de producent een fair trade opslag ontvangt die hij uitsluitend voor de verbetering van levens- en arbeidsomstandigheden van de plantagemedewerkers en hun familie mag gebruiken. Daarnaast testen zij hun producten op zichzelf in plaats van op dieren. 

De Fair Squared condooms zijn niet alleen gemaakt van fair trade latex, maar zijn door de Vegan Society als vegan gecertificeerd. Bij de condoomproductie gebruiken veel producenten de melkpoeder caseïne. De nieuwe Fair Squared condooms zijn vrij van caseïne en andere ingrediënten van dierlijke oorsprong.

Voor de FairSquared condooms wordt natuurrubberlatex getapt uit bomen van de New Ambadi plantage in Tamil Nadu (Zuid India). Op deze plantage wordt op een duurzame manier met de natuur en met de rubberbomen omgegaan. Biodiversiteit wordt gestimuleerd en de natuurlijke vegetatie groeit hier weelderig. Dieren die verdwenen waren zijn weer terug. De plantage geeft eigen medewerkers en dorpsbewoners voorlichting hoe om te gaan met het milieu. Respect en zorg voor het milieu is namelijk een verantwoordelijkheid voor iedereen. Met de meerprijs voor het latex worden levensomstandigheden van rubbertappers voortdurend verbeterd. Personeel en management van de rubberplantage beslissen samen over de besteding van de meerprijs die voor het latex betaald wordt. Zo is er bijgedragen aan de medische zorg van de rubbertappers, het onderwijs van de kinderen en de pensioenvoorzieningen van medewerkers.

Informatie over kwaliteit van condooms en de fabrikant

FairSquared condooms worden geproduceerd bij het bedrijf CPR Germany GmbH in Saerstedt, dichtbij Hannover. CPR is een ISO gecertificeerde geneesmiddelenfabrikant en produceert condooms volgens de Europese normen voor condooms. Ook medische condooms voor echografie-apparatuur komen uit deze fabriek.

De productie wordt gecontroleerd door het onafhankelijke TÜV Rheinland waarmee een constante kwaliteit wordt gegarandeerd. Elk FairSquared condoom wordt na productie individueel elektronisch getest.

CO2-neutraal rubber

FairSquared condooms worden klimaat- / CO2 neutraal geproduceerd. Daarvoor is onderzocht hoe groot de CO2 emissie is bij de productie van de condooms. De totale productieketen voor condooms is daarom geanalyseerd, inclusief transport, en ook de emissies bij zaken als administratie.
De CO2-uitstoot bedraagt 0,08 kg CO2 per condoom. Hiervoor wordt 400 ton CO2 gecompenseerd door bomen te planten in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern.

Fair Squared

Filteren

 • Prijs
  tot
 • Merken
 • Materiaal
 • Dikte
 • Maat (nominale breedte)
 • Omtrek
 • Aroma / smaak
 • Glijmiddel
 • Speciale eigenschappen
 • Kleur
 • Aantal in verpakking
 • Vegan