• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Het Nationale Condoomonderzoek 2016

Wie heeft de grootste?

Inwoners van Vlagtwedde en Urk vrijen het veiligst en mannen in de provincie Groningen hebben de penis met de grootste omtrek.

Voor de Nationale MaatMeter 2016 analyseerde Condoom-Anoniem de aantallen en maten van alle verkochte condooms in 2015, en verzamelden we verschillende resultaten. En met de speciale Nationale MaatMeter website kun je de resultaten vergelijken met elke woonplaats en provincie!

Nationaal condoomonderzoek 2016

Groot condoomonderzoek

Wie vrijt het veiligst?

 

Vlagtwedde veiligst vrijende gemeente

Gekeken naar gemeenten worden in Vlagtwedde de meeste condooms gebruikt per 100 inwoners. Kijken we naar de provincies, dan wordt in Groningen het meest veilig gevreeën. In bovenstaande grafiek is ook te zien waar je het meeste risico loopt tijdens een spannende nacht met een one-night stand!

 

Waar worden de meeste XL condooms verkocht

 

Rotterdammer verbruikt de meeste XXL-rubbers

Rotterdammers én de inwoners van de provincie Zuid-Holland kopen de meeste XXL condooms van Nederland. Maar let op: dit betekent niet dat de mannen daar de grootste omtrek hebben, omdat het aantal gekochte condooms in kleinere maten de gemiddelde maat van de mannen daar naar beneden haalt.

 

Wie heeft de dikste penis?

 

Swalmen gemeente met het kleinste zwaard

Kijken we naar de verhoudingen van de gekochte maten condooms in gemeenten, dan hebben mannen in de gemeente Swalmen de kleinste omtrek. Kijken we naar provincies, dan hebben mannen in Drenthe de dunste. Of zijn zij zich er het meest van bewust dat een goed passend condoom fijner en veiliger is?

 

condoommaten per provincie

 

Er gaat niets boven Groningen

Delen we alle condoommaten in volgens de maten S, M, L, XL en XXL, dan zien we dat naar verhouding de mannen van de provincie Groningen de dikste hebben. Als we gemeenten met elkaar vergelijken dan hebben de Muidense mannen de grootste omtrek.

 

Past jouw condoom goed?

 

Meten is weten

Een condoom dat past bij de omtrek van de penis is prettiger in gebruik. Een condoom dat te strak zit is moeilijk af te rollen, knelt af, kan erectieproblemen geven en kan sneller scheuren. Is een condoom te ruim dan kan het afglijden tijdens het vrijen. De juiste maat bepaal je door de omtrek in erectie te meten. Meer informatie over de goede maat condooms vind je hier of check MeetJePenis.nu met je smartphone.

Meet je condoom maat met je smartphone

 

 

Leuke condoom feitjes

 

Bronvermelding

Data-analyse verkoopcijfers Condoom-Anoniem 2015
Metro nieuws: Dingen die je niet wist over condooms
The Guardian: Women penis size

 

Over Condoom-anoniem.nl

De webwinkel Condoom-Anoniem.nl bestaat sinds 2004. Condoom-Anoniem verkoopt maandelijks gemiddeld een kwart miljoen condooms en is hiermee een van de marktleiders in de online verkoop van condooms. Het bedrijf is winnaar van twee Nationale Thuiswinkel Awards en heeft een fysieke winkel voor consumenten en groothandel voor bedrijven en organisaties in Veldhoven; Safe Shops BV.

Over oprichter Richard Spooren

Veldhovenaar Richard Spooren was werkzaam in de zorg en wilde met behulp van webwinkelsoftware iets nuttigs doen voor de maatschappij door de verkrijgbaarheid van condooms zo laagdrempelig mogelijk te maken. Inmiddels is het geven van voorlichting en eerlijke informatie over condooms een passie geworden. Richard deelt op Condoom-Anoniem.nl en andere blogs veel informatie over seksualiteit en veilig vrijen. Daarnaast voorziet Condoom-Anoniem GGD’s, scholen, jongerencentra, clubs en apotheken van een breed aanbod condooms.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit onderzoek? Neem dan contact op met Richard Spooren via [email protected] of bel 040-2554494.