• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Welke maat condoom moet ik kopen?

Super handig dat condooms de mogelijkheid bieden om veilig sex te hebben. Maar bij zoveel soorten en vooral meerdere condoommaten zul je jezelf afvragen: Hoe weet je welke maat condooms je moet kopen? Een standaard condoom is voor 60% van de mannen geschikt. Voor anderen is een ruimer (breder) of strakker (smaller) condoom fijner. De juiste condoommaat berekenen doe je met ons handige stappenplan.

Bij ons kun je alle verschillende maten condooms online en anoniem bestellen.

Stap 1: Condoom maat bepalen

Een goede maat condoom is veiliger én zit veel prettiger. Bij de maten van condooms is de omtrek belangrijk. De lengte is veel minder belangrijk! Meet in erectie, halverwege de penis de breedte/omtrek met een meetlint of surf op je smartphone naar www.MeetJePenis.nu

Stap 2: Kijk in deze maattabel welke maat past bij jouw omtrek

Gemeten omtrek 
van de penis (in erectie)

Advies
Nominale breedte
condoom

Advies voor
MySize
condooms 

Advies voor
Mister Size
condooms
(ultra dun)

tot 9,5 cm

45 mm

My.Size 45

 

tot 10 cm

47 mm

My.Size 47

MisterSize 47

10 - 11 cm 

49 mm 

My.Size 49

MisterSize 49

11 - 11,5 cm 

53 mm 

My.Size 53

MisterSize 53

11,5 - 12 cm 

57 mm

My.Size 57

MisterSize 57

12 - 13 cm 

60 mm 

My.Size 60

MisterSize 60

13 - 14 cm 

64 mm 

My.Size 64

MisterSize 64

14 - 15 cm 

69 mm 

My.Size 69

MisterSize 69

vanaf 15 cm

72 mm

My.Size 72

 

 

 • Zoek in de eerste kolom van de maattabel de omtrek van je penis op. 
 • In de tweede kolom staat de condoommaat (nominale breedte) welke het best past bij jouw omtrek.
 • Durex heeft een groot assortiment condooms, voornamelijk met de nominale breedte van 52 of 56mm.
 • MySize Condooms en Mister Size condooms zijn er in 7 verschillende maten. Met een groter of kleiner MySize paspakket met 3 verschillende maten condooms kun je ervaren welke maat condoom jou het beste gevoel geeft.

Wanneer heb je grotere of kleinere condooms nodig?

Hekel aan condooms? Waarschijnlijk heb je de verkeerde maat. Condooms zijn namelijk heel rekbaar en de gemiddelde maat is prima voor de meeste mensen, maar hoe weet je of een condoom goed zit?

Je hebt ruimere of grotere condooms nodig in deze situaties:

 • Een condoom om doen is moeilijk
 • Condoom zit te strak
 • Met condooms verlies je je erectie
 • Condooms geven een knellend gevoel
 • Condooms scheuren vaak
 • Condoom rolt steeds terug 

condoom te groot

Je hebt smallere of strakkere condooms nodig in deze situaties:

 • Condoom blijft niet goed zitten
 • Condoom glijdt af tijdens het vrijen

condoon te strak

 

 

 

 

 

Waarom is de penisomtrek belangrijker dan de penislengte?

Omtrek van condooms
Een condoom moet goed om de penis zitten. Als je een condoom hebt dat veel te strak zit of te klein is, dan is er een grotere kans op scheuren. Als je een condoom hebt dat veel te ruim is of los zit, dan is er kans dat het condoom tijdens de seks van de penis af glijdt. Condooms die perfect passen knellen niet en zitten niet te los. Je zult dan het meest natuurlijke gevoel ervaren. 

Iets strakkere condooms zullen er in de meeste gevallen voor zorgen dat de erectie wat steviger is, en het kan er ook voor zorgen dat het wat langer duurt voor je een orgasme krijgt. Als je van wilde seks houdt, dan zal een condoom dat ietsje strakker zit beter op zijn plaats blijven.

Iets ruimere condooms geven wat meer wrijving. Dit geeft wat meer gevoel en zal in de meeste gevallen tot een sneller orgasme leiden.

Lengte condooms
De lengte van condooms is minder belangrijk dan de omtrek. Immers: als het condoom te lang is voor je penis, dan rol je het gewoon niet helemaal af. Wat veel minder voorkomt is dat een condoom te kort is. Maar als dat toch het geval is, rol je 'm zo ver mogelijk over de penis. Het is dan wel belangrijk dat je niet kiest voor een ruimer condoom, omdat dan de kans op afglijden bestaat.

Vergelijk het met schoenen kopen!

Als je in een winkel je voet meet om je schoenmaat te bepalen, dan wil je vaak toch nog verschillende schoenen passen. Verschillende modellen, net een maatje groter of kleiner. Welke schoen voelt nu écht het prettigst? Zo werkt het ook met het vinden van jouw perfecte condooms!

Wat is de 'Nominale breedte' bij condooms?

De maat van condooms wordt door fabrikanten uitgedrukt in de nominale breedte.
De nominale breedte is de breedte van een condoom als deze plat op tafel ligt. De condoom maat is dus niet de omtrek en ook niet de doorsnede van een condoom. 

nominale breedte

Durex condooms: wat je moet weten

Durex condooms zijn er vooral in standaard maten (52 t/m 56mm nominale breedte). Durex heeft slechts één ruimere maat van 60mm: Durex XL condooms. Gelukkig zijn er ook condoommerken die veel meer keuze in verschillende maten condooms bieden. Maak je geen zorgen als je geen Durex condoom hebt: Durex is slechts een merknaam. Andere merken zijn verplicht aan dezelfde Europese regelgeving te voldoen en zijn zeker net zo veilig of juist veiliger en prettiger als ze beter passen

Meer informatie over de juiste condooms kiezen

CondoomMeter

Kies je meetmethode

Omtrek penis: 11.3 cm
Condoommaat: 52 - 54