• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Welke maat condoom moet ik kopen?

Super handig dat condooms de mogelijkheid bieden om veilig sex te hebben. Maar bij zoveel soorten en vooral meerdere condoommaten zul je jezelf afvragen: Hoe weet je welke maat condooms je moet kopen? Een standaard condoom is voor 60% van de mannen geschikt. Voor anderen is een ruimer (breder) of strakker (smaller) condoom fijner. De juiste condoommaat berekenen doe je met ons handige stappenplan.

Bij ons kun je alle verschillende maten condooms online en anoniem bestellen.

Stap 1: Condoom maat meten

Een goede maat condoom is veiliger én zit veel prettiger. Bij de maten van condooms is de omtrek belangrijk, dat bepaalt of een condoom niet te strak of te los zit. De lengte is veel minder belangrijk! Meet in erectie, halverwege de penis de omtrek met een meetlint dat je hier kunt downloaden of gebruik een gewoon meetlint. Kijk in de maattabel hieronder welke condoommaat bij je past. Op surf op je smartphone naar www.MeetJePenis.nu of naar MySize-Measure.com.  

LET OP: De verschillende meetmethoden kunnen afwijkende resultaten geven. Je penis meten helpt je om ongeveer te weten welke maat condoom je waarschijnlijk het beste past. Maar net als met bijvoorbeeld schoenen kopen, is echt passen de beste manier om te voelen welke condoommaat het fijnste past. Daarom hebben we ook paspakketten met 3 verschillende maten condooms!

 

Stap 2: Kijk in deze maattabel welke maat past bij jouw omtrek

Gemeten omtrek 
van de penis (in erectie)

Advies
Nominale breedte
condoom

Advies voor
Mister Size
condooms
(ultra dun)

Advies voor
MySize
condooms 

tot 9,5 cm

45 mm

MisterSize 47

My.Size 45

tot 10 cm

47 mm

MisterSize 47

My.Size 47

10 - 11 cm 

49 mm 

MisterSize 49

My.Size 49

11 - 11,5 cm 

53 mm 

MisterSize 53

My.Size 53

11,5 - 12 cm 

57 mm

MisterSize 57

My.Size 57

12 - 13 cm 

60 mm 

MisterSize 60

My.Size 60

13 - 14 cm 

64 mm 

MisterSize 64

My.Size 64

14 - 15 cm 

69 mm 

MisterSize 69

My.Size 69

vanaf 15 cm

72 mm

MisterSize 69

My.Size 72

 

 • Zoek in de eerste kolom van de maattabel de omtrek van je penis op. 
 • In de tweede kolom staat de condoommaat (nominale breedte) welke het best past bij jouw omtrek.
 • Durex heeft een groot assortiment condooms, voornamelijk met de nominale breedte van 52 of 56mm.
 • MySize Condooms en Mister Size condooms zijn er in 7 verschillende maten. Met een groter of kleiner MySize paspakket met 3 verschillende maten condooms kun je ervaren welke maat condoom jou het beste gevoel geeft.

Wanneer heb je grotere of kleinere condooms nodig?

Hekel aan condooms? Waarschijnlijk heb je de verkeerde maat. Condooms zijn namelijk heel rekbaar en de gemiddelde maat is prima voor de meeste mensen, maar hoe weet je of een condoom goed zit?

Je hebt ruimere of grotere condooms nodig in deze situaties:

 • Een condoom om doen is moeilijk
 • Condoom zit te strak
 • Met condooms verlies je je erectie
 • Condooms geven een knellend gevoel
 • Condooms scheuren vaak
 • Condoom rolt steeds terug 

condoom te groot

Je hebt smallere of strakkere condooms nodig in deze situaties:

 • Condoom blijft niet goed zitten
 • Condoom glijdt af tijdens het vrijen

condoon te strak

 

 

 

 

 

Waarom is de penisomtrek belangrijker dan de penislengte?

Omtrek van condooms
Een condoom moet goed om de penis zitten. Als je een condoom hebt dat veel te strak zit of te klein is, dan is er een grotere kans op scheuren. Als je een condoom hebt dat veel te ruim is of los zit, dan is er kans dat het condoom tijdens de seks van de penis af glijdt. Condooms die perfect passen knellen niet en zitten niet te los. Je zult dan het meest natuurlijke gevoel ervaren. 

Iets strakkere condooms zullen er in de meeste gevallen voor zorgen dat de erectie wat steviger is, en het kan er ook voor zorgen dat het wat langer duurt voor je een orgasme krijgt. Als je van wilde seks houdt, dan zal een condoom dat ietsje strakker zit beter op zijn plaats blijven.

Iets ruimere condooms geven wat meer wrijving. Dit geeft wat meer gevoel en zal in de meeste gevallen tot een sneller orgasme leiden.

Lengte condooms
De lengte van condooms is minder belangrijk dan de omtrek. Immers: als het condoom te lang is voor je penis, dan rol je het gewoon niet helemaal af. Wat veel minder voorkomt is dat een condoom te kort is. Maar als dat toch het geval is, rol je 'm zo ver mogelijk over de penis. Het is dan wel belangrijk dat je niet kiest voor een ruimer condoom, omdat dan de kans op afglijden bestaat.

Wat is de 'Nominale breedte' bij condooms?

De maat van condooms wordt door fabrikanten uitgedrukt in de nominale breedte.
De nominale breedte is de breedte van een condoom als deze plat op tafel ligt. De condoom maat is dus niet de omtrek en ook niet de doorsnede van een condoom. 

nominale breedte

Niet meten maar liever condooms passen?

Ben je bekend met standaard condooms (zoals Durex) maar wil je weten of een iets strakker of ruimer condoom fijner voelt? Probeer dan een paspakket met de maten 53-57-60 met 3 condooms of 9 condooms.

Zitten standaard condooms vaak wat te strak of gaan ze moeilijk om? Kies eens een paspakket met de maten 60-64-69 met 3 condooms of 9 condooms.

Of zitten standaard condooms soms wat te losjes? Probeer dan een paspakket met de maten 47-49-53 met 3 condooms of 9 condooms.

Meer informatie over de juiste condooms kiezen

CondoomMeter

Kies je meetmethode

Omtrek penis: 11.3 cm
Condoommaat: 52 - 54