• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Welke soorten condooms zijn er?

Jaren geleden werden condooms nog 'onder de toonbank' verkocht, en niemand vroeg om ribbeltjes, smaakjes of extra glijmiddel. Men wilde gewoon bescherming, zonder extraatjes. Maar de tijden zijn veranderd, en zo ook de condooms. Ze zijn nu verkrijgbaar in verschillende vormen, maten, kleuren en smaken. Het zou te ver gaan om hier alle varianten te benoemen, maar de meest voorkomende soorten zijn:

Condooms met reservoir of condooms zonder reservoir

De meeste condooms hebben een reservoir om het sperma in op te vangen. Condooms zonder reservoir worden meestal gebruikt voor orale seks. Als je toch een condoom zonder reservoir wilt gebruiken voor gewone seks, laat dan ongeveer 1 cm. over aan het uiteinde om het sperma in op te vangen.


Condooms met glijmiddel of condooms zonder glijmiddel

Glijmiddel is soms nodig om op een prettige manier seks te bedrijven, zoals bij anale seks of wanneer de vrouwelijke partner last heeft van vaginale droogheid. Ook kan glijmiddel de kans verkleinen dat het condoom breekt of scheurt. Condooms zonder glijmiddel zijn prettiger in gebruik voor orale seks (pijpen) of voor iedereen die liever zelf glijmiddel (alléén middelen op waterbasis!) op het condoom wil aanbrengen. Glijmiddel kun je kopen in tube of sachets. Meer informatie over glijmiddel vind je op deze pagina.
Condooms zonder glijmiddel (droge condooms) zijn bijvoorbeeld de Fair Squared Sensitive Dry eco condooms.


Condooms met of condooms zonder noppen, ribbeltjes e.d.

Condooms voorzien van noppen of ribbeltjes kunnen er voor zorgen dat de clitoris en vagina extra geprikkeld worden, dus meer plezier voor de vrouwelijke partner. Door het dunne materiaal waarvan een condoom is gemaakt, zijn noppen en ribbeltjes wel klein. Klik hier voor condooms met ribbels en nopjes.


Extra sterke condooms

Extra sterke condooms zijn vooral geschikt voor robuust gebruik, zoals anale seks of masturbatie. Deze condooms zijn wat dikker dan gewone condooms. Klik hier voor sterkere en dikkere condooms.

Dunne condooms

Ultra dunne of dunnere condooms zijn dunner dan de reguliere condooms en zorgen voor meer gevoel maar zijn net zo veilig! Condooms zijn meestal niet dikker dan een haar maar er zijn zelfs nóg dunnere condooms! De allerdunste condooms vind je in de Dunste Condooms Top 10


Gekleurde condooms of naturel condooms

Een gekleurd condoom kan een element van verassing en zelfs feestelijkheid toevoegen aan het seksspel. Er zijn allerlei verschillende kleuren condooms te koop. Behalve gewone kleuren kun je nu ook lichtgevende condooms kopen, die licht geven in het donker. Er zijn zelfs zwarte condooms, keuze genoeg dus!


Condooms met een smaakje

Eigenlijk bedoeld voor orale seks. Gewone condooms zijn meestal niet echt lekker in je mond, omdat vooral het glijmiddel onaangenaam kan smaken. Er zijn condooms met allerlei smaakjes, waaronder aardbeien, banaan, chocolade en cocos. De condooms zelf zijn niet eetbaar, het glijmiddel kun je probleemloos proeven. Natuurlijk zijn de smaakcondooms ook geschikt voor vaginaal gebruik. Kijk eens naar de fruitige Durex Taste Me condooms of vele andere condooms met smaakje.

Vrouwencondooms

Een vrouwencondoom (female condom) is een latex doorzichtig zakje met een binnen- en buitenring. Het condoom wordt (ruim) voor het vrijen aangebracht in de vagina. Het vrouwencondoom is (helaas) niet zo bekend maar heeft vele voordelen, enkele daarvan zijn:

  • One size fits all
  • Vooraf inbrengen voorkomt afleiding op het moment suprème
  • Bevat geen hormonen

Pretcondooms en fantasiecondooms

Tenslotte zijn er de "pretcondooms". Deze zijn aan het gesloten eind voorzien van handjes, hanenkammen, monsterhoofdjes of andere stekelige figuurtjes. Deze lijken het genot te verhogen, maar zijn slechts aan te raden voor visueel plezier tijdens het voorspel. Deze condooms bieden onvoldoende bescherming tegen zwangerschap en SOA, en ze zijn niet getest. Dus: alleen voor de pret, gebruik deze zeker niet voor de veiligheid!