• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Glijmiddel & Massage probeerpakketten

Diverse varianten glijmiddel uitproberen is de beste manier om het prettigste glijmiddel voor jou en je partner te vinden! Daarom hebben we een aantal losse sachets en probeerpakketten voor je op een rijtje gezet. 

Belangrijke informatie: Informatie over glijmiddel | Glijmiddel gebruiken | Alternatief glijmiddel

Meer: Alle glijmiddelen

Merken
Aroma / smaak
Glijmiddel
Speciale eigenschappen
Kleur
Aantal in verpakking
Vegan

Glijmiddel zorgt voor nog gevoeligere en lekkerdere seks. Er is tegenwoordig veel variatie, en ook allang niet meer alleen bedoeld om pijn bij vrijen te verminderen. Je kunt bij Condoom-Anoniem.nl voordelig en anoniem perfect glijmiddel bestellen. Hieronder vind je glijmiddel van diverse merken, waaronder Durex, Pasante, Pjur, BodyGliss en natuurlijk kun je ook ons eigen Balance glijmiddel kopen.

Glijmiddel

Glijmiddel is een vloeibare substantie gebruikt om iets soepeler te laten glijden. Onder andere gebruikt bij medische toepassingen zoals echo scans, maar het glijmiddel heeft ook een erg nuttige toepassing bij seks. Glijmiddel gebruik je op je intieme delen om de seks ‘gesmeerd’ te laten verlopen. Soepele seks voorkomt vervelende en pijnlijke scheurtjes en irritaties aan de vagina en penis. Het kan bijvoorbeeld een uitkomst zijn voor vrouwen die moeite hebben nat te worden. Maar ook als je daar geen last van heb, zorgt glijmiddel ervoor dat seks soepel kan lopen. Bij bijna alle seksuele handelingen is het fijn als hetgeen wat gestimuleerd wordt wat vochtig is. Zo is het bij vaginale seks fijn als de vagina en/of de penis lekker glijdt, bij anale seks is glijmiddel ontzettend belangrijk en ook masturbatie kan fijner zijn met glijmiddel. 

We onderscheiden drie soorten glijmiddelen:

Glijmiddel op waterbasis
Glijmiddelen op basis van water zijn een must bij seksspeeltjes en veilig in combinatie met condooms. Een nadeel van dit type glijmiddel is dat het snel weer opdroogt doordat het water geabsorbeerd wordt door het lichaam. Voordeel is wel dat het makkelijk afspoelt, dus geen geklieder.

Glijmiddel op siliconenbasis
Wil je wat langer genieten van het comfort van een glijmiddel? Gebruik dan een glijmiddel op siliconenbasis. Deze bevat (vrijwel) geen water en lost dus een stuk minder snel op. Lekker lang doorgaan na één keer 'smeren'. Hierdoor is het ook ideaal voor anale sex en voor showersex.

Pas op: Combineer geen speeltje met siliconenglijmiddel. De twee zijn allebei van siliconen waardoor je toy aangetast raakt.

Glijmiddel op oliebasis
Glijmiddel op basis van olie blijft misschien vaak langer glijden, maar heeft één groot nadeel: je kunt het niet gebruiken in combinatie met condooms! De olie in deze glijmiddelen tast namelijk het condoom aan en zorgt er voor dat dit gemakkelijker kapot kan gaan. Bovendien kan olie verstopping van de slijmvliezen veroorzaken wat de kans op een infectie vergroot. Zorg er daarom altijd voor dat je met een condoom glijmiddel op waterbasis of glijmiddel op siliconenbasis gebruikt! 

Zaaddodend glijmiddel

Zaaddodend glijmiddel wordt reeds geruime tijd niet meer toegepast op condooms door de bekende merken. Het ingrediënt dat voor de "zaaddodende eigenschap" zorgde was Nonoxynol-9. In 2001 publiceerde de WHO (World Health Organisation) dat het zaaddodende effect niet bewezen kon worden. 
Een ander onderzoek bewees dat door het mogelijk aantasten van slijmvliezen door Nonoxynol-9, het ook een verhoogd risico gaf op infecties (o.a. SOA). 

Logisch dat condoomfabrikanten het toevoegen van deze stof in glijmiddel onmiddellijk staakten. Gezien de maximale houdbaarheidsdatum voor condooms van 5 jaar (voorgeschreven in richtlijnen voor de CE-markering op condooms), zijn condooms met zaaddodend glijmiddel al jaren niet meer verkrijgbaar op de Europese markt.
 
Wil je toch zaaddodend glijmiddel gebruiken, dan kun je dat apart in 'n tube kopen: 
Contragel Green zaaddodend glijmiddel. Dit bevat geen Nonoxynol-9, maar immobiliseert spermacellen op een andere manier.

Anale seks

Altijd belangrijk voor veilige en prettige anale seks is het gebruik van ruim voldoende glijmiddel. Vele glijmiddelen zijn hiervoor geschikt, maar glijmiddelen met toevoegingen als menthol (voor een tintelend effect) worden afgeraden voor anaal gebruik.

Aanvullende tips

 • Probeer altijd eerst een beetje glijmiddel op je hand of arm om te checken of je een allergische reactie krijgt.
 • Gebruik geen olijf-, babyolie ofzo als 'goedkope' vervanger van glijmiddel.
 • Een glijmiddel is geen massageolie maar de glijmiddelen van tegenwoordig, zeker die op siliconenbasis kunnen wel als (erotisch) massagemiddel gebruikt worden.  Glij-/massagemiddelen op waterbasis zijn daar minder geschikt voor omdat deze snel opdrogen en dan plakkerig aanvoelen op de huid. 

Filteren

 • Prijs
  tot
 • Merken
 • Aroma / smaak
 • Glijmiddel
 • Speciale eigenschappen
 • Kleur
 • Aantal in verpakking
 • Vegan