Masturbatievrij

  • Geplaatst op
  • Door Nathalie
Masturbatievrij

Seks is goed voor je! Samen met een partner maar ook solo!

LELO is onze leverancier van HEX condooms. Zij kwamen onlangs in het nieuws omdat ze pleiten voor 'masturbatievrij'. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen productiever op het werk zijn als ze regelmatig tot een hoogtepunt komen.

Seks is voor velen belangrijk, met een partner maar ook alleen verbetert het je humeur en krijg je er energie van. Bij de seksuele gemeenschap komen chemische stofjes vrij zoals dopamine en endorfine. Die zorgen voor een lekker gevoel. Veel mensen hebben stress en proberen dat kwijt te raken door sporten, maar je kunt ook cardio trainen in bed. Een orgasme werkt ontspannend.

Uit het onderzoek is gebleken dat regelmatig klaarkomen ook effect heeft op je werkende leven. De helft van de ondervraagden is productiever wanneer ze regelmatig klaarkomen. Daarom pleit LELO voor masturbatievrij en bieden dat al aan hun eigen personeel aan. Bovenop hun reguliere vakantiedagen krijgen hun medewerkers vier extra dagen per jaar vrij om daarna weer helemaal opgeladen en vol productiviteit aan het werk te gaan. 

Dat seks en orgasmes goed zijn, is nu wel duidelijk. Voor veel mensen is het echter lastig om genoeg tijd vrij te maken voor hun partner of zelfs voor zichzelf. Als je 40 uur per week werkt, ook nog sport en iets van een sociaal leven wil onderhouden, blijven er weinig momenten over voor een avondje vrij(en).

Daarom masturbatievrij! 73% van de Nederlanders ziet dit ook wel zitten en zegt zeker masturbatievrij op te willen nemen als hun werkgever dat aanbiedt.