Masturbatie of Masturberen

Bedoeld wordt: zelfbevrediging, vingeren, onaneren of aftrekken. Kortom: alles wat in seksueel opzicht plezierig is en tot een orgasme leidt als iemand alleen is.

90% van de mannen en twee-derde van alle vrouwen hebben wel eens gemasturbeerd en doen dat vaker, volgens onderzoeken en statistieken. Volgens het Kinsey-rapport uit het jaar 2000 behoorden tot de resterende 10% in eerste instantie 60+ers, 10 tot 15-jarigen en aanhangers van de christelijke politieke partijen. Voor masturbatie hebben zowel man als vrouw niets bijzonders nodig. Vrouwen wrijven meestal over hun clitoris. Dat kan met de hand, met een kussen of een ander voorwerp. Mannen bevredigen zich meestal via het vooruit- en achteruitschuiven van de voorhuid.

Hoewel hulpmiddelen niet noodzakelijk zijn, worden ze bij "seks met jezelf" toch regelmatig gebruikt. Vrouwen gebruikten vroeger al graag kunstpenissen uit leer. Tegenwoordig zijn deze hulpmiddelen steeds verder geperfectioneerd en gebruiken vrouwen dildo's en vibratoren. Sommige mannen gebruiken dergelijk speelgoed soms om hun prostaatklier via de anus te stimuleren. Maar er is ook voor mannen speciaal speelgoed verkrijgbaar in de vorm van bijvoorbeeld vibrerende kunstvagina's en kunstmondjes.

Op de pagina 'speeltjes' vind je diverse gadgets voor hem en voor haar die populair zijn bij zelfbevrediging.