Seks op latere leeftijd: Blijf ontdekken!

  • Geplaatst op
Seks op latere leeftijd: Blijf ontdekken!

Verschillende onderzoeken tonen aan dat zowel mannen als vrouwen na hun vijftigste meer kunnen genieten van seks. Maar soms kun je net even wat extra hulp gebruiken.

Blijf ontdekken, juist als je ouder bent

Als we jong zijn en net een nieuwe relatie hebben, kunnen we er geen genoeg van krijgen. En ook al genieten we er met volle teugen van, de intieme momenten die we tussen de lakens doorbrengen, verminderen naarmate we ouder worden. En voor veel mensen is het nog steeds een taboe om als vijftiger te spreken over je seksleven. Terwijl we er in feite nooit mee ophouden. Inderdaad, we doen het wat minder, maar we blijven het doen.

Verschillende onderzoeken tonen aan dat zowel mannen als vrouwen na hun vijftigste meer kunnen genieten van seks. Minder zorgen en spanning, meer zelfvertrouwen en weten wat je wel en niet wilt. Maar ook al heb je jaren ervaring, de wensen en voorkeuren zijn altijd aan verandering onderhevig. Onze vrienden van Pjur hebben uitgezocht hoe je ook op latere leeftijd kan blijven genieten én nieuwe dingen kan ontdekken.

 

Probeer iets nieuws

Goed, wat zijn belangrijke zaken om in gedachten te houden? We zetten er een aantal op een rijtje:

  • De juiste posities: Je bent misschien minder flexibel, dus zorg dat je allebei comfortabel bent. De missionaris is bij jong en oud de meest gewilde positie, maar misschien kun je deze ‘upgraden’ met een aantal kussens. Wil je meer inspiratie? We hebben verschillende seksstandjes op een rijtje gezet.
  • Gebruik glijmiddel: Door de overgang en mogelijke vaginale droogheid als gevolg, kunnen veel vrouwen pijn ervaren tijdens de seks. Gelukkig bieden de glijmiddelen van Pjur uitkomst. Pjur gebruikt alleen natuurlijke producten, is CE-gecertificeerd en bij Condoom Anoniem vind je een uitgebreid aanbod Pjur glijmiddel. Van een probeerpakket tot glijmiddel speciaal voor de gevoelige huid. Veel producten van Pjur zijn ook bijzonder geschikt om te gebruiken als massageolie. Bijvoorbeeld de Pjur Original, het voelt heel zacht aan en je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig voor een langdurig effect.
  • Maak een verlanglijstje: Is er iets wat je altijd al hebt willen ervaren? Ben je benieuwd naar bepaalde trends of experimenten? Zet het op je lijstje en bespreek het met je partner. Je bent nooit te oud voor iets nieuws. Sterker nog, nu is hét moment!
  • Communiceer: Communiceer tijdens, maar ook ervoor en erna. Deel je wensen, bespreek wat je wel en niet fijn vindt en wat belangrijk voor je is. Zo ontdek je de meest plezierige seks. Wat je leeftijd ook is.

 

Voordelen van seks op latere leeftijd

Seksueel actief zijn heeft vele voordelen. Zowel fysiek als emotioneel. Seks vermindert stress, versterkt het immuunsysteem, verbetert de kwaliteit van leven en brengt je nader tot je partner. Kortom, omarm je seksualiteit en geniet van jezelf en elkaar!