Popping your cherry

  • Geplaatst op
  • Door Nathalie
Popping your cherry

Over de betekenis van de uitdrukking Pop the Cherry

De letterlijke vertaling van 'Pop a cherry' is het knappen van een kers door de steenvrucht te pletten. Maar in straattaal staat 'popping the cherry' voor "het verliezen van je maagdelijkheid" of "iets doen wat je nog nooit hebt gedaan".

Cherry

Kersen als seksuele metafoor worden al in de 1600 gesuggereerd - hoewel fruit in het algemeen al lang seksueel getint is, als je kijkt naar bijvoorbeeld de verboden vrucht in het Bijbelse Hof van Eden.

Waarom kersen geassocieerd werden met maagdelijkheid is niet helemaal duidelijk. Wat de reden ook is, "lose one's cherry" komt voor in de jaren 1920, gebruikt voor zowel mannen als vrouwen. In de jaren 1970 wordt de uitdrukking voornamelijk gebruikt voor vrouwen die hun maagdelijkheid verliezen. Pop, dat al in de jaren 1600 een seksuele ondertoon had, verwijst naar het breken van het maagdenvlies van een vrouw tijdens de seks, dat licht kan bloeden, wat de rode kleur van de kers oproept.

Aangezien 'pop the cherry' over seks gaat, is het niet bepaald voor beleefde conversatie. Toch heeft de uitdrukking iets speels en jeugdigs. Jonge volwassenen kunnen fluisteren over 'popped cherries' als ze hun 'onschuld verliezen', of jongens kunnen opscheppen tegen hun broers over het 'popping a girl's cherry'. De figuurlijke 'Pop a cherry' wordt vrij vaak gebruikt, vooral om een gevoel van inwijding in een nieuwe onderneming of de eerste keer dat je iets spannends meemaakt over te brengen.

Met deze uitleg in je achterhoofd begrijp je ook waarom er in ons assortiment een aantal producten met een kersensmaak zijn; zoals eetbare penisringen en glijmiddelen. Hoewel we condooms in diverse fruitsmaken hebben zijn er (nog) geen condooms met een kersensmaak. Maar geen punt; dit los je eenvoudig op door een glijmiddel met kersensmaak op je condoom aan te brengen.