• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat is Anale seks?

Anale seks is seks waarbij de anus gepenetreerd wordt, door met de penis of bijvoorbeeld een vibrator of dildo in de anus te gaan. Hoewel anale seks voorheen voornamelijk door homoseksuele mannen werd bedreven, hebben ook mannen en vrouwen samen (hetero's) anale seks. Anale seks wordt ook wel bareback of kontneuken genoemd.

De meningen over anale seks lopen uiteen: er zijn mensen die anale seks prettig vinden omdat de penis meer wordt samengeknepen en mensen die het prettig vinden iets in zich te voelen. Anderen willen geen anale seks omdat het (zeker bij de eerste keren) pijn kan doen of het onhygiënisch vinden.

Er wordt wel eens gedacht of gezegd dat aangezien vrouwen geen prostaat hebben anale seks voor hen niet prettig kan zijn, maar dat is onjuist! Een fijn gevoel tijdens anale seks draait om veel meer dan alleen een prostaat. De anus zit namelijk vol bloedvaten en zenuwen en is dus supergevoelig. Spelen met de anus is ook onder vrouwen een populaire, erotische handeling.

Sterker nog: in een onderzoek gepubliceerd in The Journal of Sexual Medicine, gaf 94% van de vrouwen die onlangs anale seks hadden aan dat ze waren klaargekomen. Tuurlijk, het geldt nog steeds niet voor iedereen, maar good to know, toch?

Omdat bij anale seks de kans bestaat dat kleine bloedvaatjes scheuren kan er wat bloed vrijkomen. Het is belangrijk om te weten dat anale seks daarom ook gevaarlijker is om een SOA op te lopen dan elke andere vorm van seks. Het gebruik van condooms is daarom ook bij anale seks erg belangrijk. Doorgaans worden extra sterke condooms aangeraden, maar ook standaard condooms zijn volgens deskundigen geschikt. Extra dunne condooms zijn niet geschikt voor anale seks.

Altijd belangrijk voor veilige en prettige anale seks is het gebruik van ruim voldoende glijmiddel. Vele glijmiddelen zijn hiervoor geschikt, maar glijmiddelen met toevoegingen als menthol (voor een tintelend effect) worden afgeraden voor anaal gebruik.

Anaal glijmiddel is glijmiddel dat speciaal geschikt is voor anale seks. Het anale glijmiddel heeft namelijk verschillende aspecten die goed van pas komen bij anale seks. Alle anaal glijmiddel hebben uiteraard een glijdende werking, wat anale seks nóg aangenamer maakt. Doordat de meeste glijmiddelen gemaakt zijn op siliconenbasis, is de werking van het glijvermogen langer. Daarnaast zijn er anale glijmiddelen of sprays die een licht verdovende of extra ontspannende werking hebben. Bekijk hier alle anaal glijmiddelen en sprays en kies het product met de kenmerken die het best bij jou passen: