• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat is Anale seks?

Wat is anale seks?

Anale seks is seks waarbij de anus gepenetreerd wordt, door met de penis of bijvoorbeeld een vibrator/dildo of vinger in de anus te gaan. Hoewel anale seks voorheen voornamelijk door homoseksuele mannen werd bedreven, hebben ook mannen en vrouwen samen (hetero's) anale seks. Anale seks wordt ook wel bareback of kontneuken genoemd.

De meningen over anale seks lopen uiteen: er zijn mensen die anale seks prettig vinden omdat de penis meer wordt samengeknepen en mensen die het prettig vinden iets in zich te voelen. Anderen willen geen anale seks omdat het (zeker bij de eerste keren) pijn kan doen of het onhygiënisch vinden.

Risico van anale seks

  • Omdat bij anale seks de kans bestaat dat kleine bloedvaatjes scheuren kan er wat bloed vrijkomen. Het is belangrijk om te weten dat anale seks daarom ook gevaarlijker is om een SOA op te lopen dan elke andere vorm van seks. Het gebruik van condooms is daarom ook bij anale seks erg belangrijk. Doorgaans worden extra sterke condooms aangeraden, maar ook standaard condooms zijn volgens deskundigen geschikt. Extra dunne condooms zijn niet geschikt voor anale seks.
  • Altijd belangrijk voor veilige en prettige anale seks is het gebruik van ruim voldoende glijmiddel. Vele glijmiddelen zijn hiervoor geschikt, maar glijmiddelen met toevoegingen als menthol (voor een tintelend effect) worden afgeraden voor anaal gebruik.

    Anaal glijmiddel is glijmiddel dat speciaal geschikt is voor anale seks. Het anale glijmiddel heeft namelijk verschillende aspecten die goed van pas komen bij anale seks. Alle anaal glijmiddel hebben uiteraard een glijdende werking, wat anale seks nóg aangenamer maakt. Doordat de meeste glijmiddelen gemaakt zijn op siliconenbasis, is de werking van het glijvermogen langer. Daarnaast zijn er anale glijmiddelen of sprays die een licht verdovende of extra ontspannende werking hebben. Bekijk hier alle anaal glijmiddelen en sprays en kies het product met de kenmerken die het best bij jou passen.

  • Hygiëne speelt altijd een belangrijke rol bij anale seks. Ga dan ook nooit zonder reiniging aan de slag met anale seks. Doordat er zich veel bacteriën bevinden in de anus kan bestaat er een risico op vervelende infecties. Wij raden aan om je (of de anus van je partner) voorafgaand aan anale seks schoon te spoelen of te reinigen met producten zoals Rinz24 of pjur Med uit ons assortiment.
  • Voorkom inwendige wondjes en knip daarom voor het anaal vingeren je nagels. Een klein haakje aan je nagel kan al zorgen voor pijnlijke wondjes. Ook kunstnagels kunnen erg scherp zijn en zorgen voor een pijnlijke ervaring.

Anale seks met vinger

Om een opstap naar anale seks te maken wordt er veelal eerst geëxperimenteerd met anaal vingeren. Op deze manier ontdek je een klein beetje het gevoel van anale seks. In het begin kan het lastig zijn omdat de kringspier zich automatisch samentrekt. Geef het wat tijd om aan kontvingeren te wennen. Bij mannen kan door anaal vingeren de prostaat bereikt worden en bij vrouwen de g-spot. Door de prostaat of g-spot te stimuleren kunnen intense orgasmes worden opgewekt.

Hoe moet je anaal vingeren?

De anus en het gebied daaromheen zijn erg gevoelig en kunnen daarom een lekkere plek zijn om aan te raken. Streel met de vinger de anus, om te wennen aan het gevoel. Bij een jongen/man is het stukje huid tussen de anus en ballen, het perineum, een zeer gevoelig en lekker plekje. Maak de vinger vochtig met speeksel of glijmiddel. Vooral bij een eerste keer is het belangrijk eerst de omgeving van de anus te strelen alvorens je vinger in de anus te stoppen.

Kun je ook anaal met de tong?

Je kunt de anus ook met de tong aanraken. Het likken aan de anus wordt ook wel rimmen of kontlikken genoemd.

Anaal met een penis

Dan kan je langzaam met het puntje van de penis in de anus gaan. Gebruik een condoom en veel glijmiddel! Doe het voorzichtig zodat je er allebei aan kan wennen. Bij de eerste aanraking knijpt de anus samen. Dat is een reflex van de sluitspier. Wacht even, ga daarna verder. Voelt dit nog steeds goed voor jullie allebei? Dan kan de jongen langzaam wat dieper en wat sneller in de anus gaan.

Tips voor anale seks

  • Voorzichtig beginnen tijdens het voorspel. Steek nooit zomaar je vinger in de anus van je partner. Bouw het langzaam op door eerst te beginnen met masseren en strelen. Beweeg je handen steeds een stukje verder richting de billen en langzaam naar de anus. Wanneer je merkt dat het juiste moment daar is kan je beginnen met het strelen van de anus.
  • Neem de tijd en zorg voor een comfortabele positie. 
  • Let goed op hoe je partner reageert. Merk je dat zij of hij het lekker vindt, kan je het tempo voorzichtig opbouwen. Voel je dat de kringspier ontspannen genoeg is, kan je eventueel een tweede vinger naar binnen brengen.
  • Gebruik een nieuw condoom als je van de anus naar de vagina gaat.

Producten bij anale seks