De Pegging Sex Trend

  • Geplaatst op
  • Door Nathalie
De Pegging Sex Trend

Pegging is een seksuele handeling waarbij een vrouw de anus van een sekspartner penetreert met een voorbinddildo, een vastgebonden dildo of vibrator.

Heb je al ooit van peggen (pegging) gehoord?

Bij heteroseksuele paren zijn de rollen tijdens de seks meestal vrij duidelijk. De man penetreert de vagina of anus van de vrouw en neemt daarbij de actieve rol aan, terwijl zij een passieve rol aanneemt. Bij peggen is het anders: hier zijn de rollen omgedraaid. Bij deze seksuele praktijk stimuleert de vrouw haar partner anaal met behulp van een strap-on.

Geef de controle op en geniet

Een partner domineren tijdens de seks, hem of haar verleiden en verantwoordelijk zijn voor zijn of haar genot kan heel stimulerend zijn. Maar voor veel mannen wordt het idee om anaal gestimuleerd te worden nog steeds geassocieerd met verschillende vooroordelen. Anale seks wordt vaak geassocieerd met homoseksualiteit of biseksualiteit. Veel mannen vergeten dat in de anus veel zenuwcellen samenkomen en dat de prostaat het mannelijke equivalent is van de G-spot bij vrouwen. Vandaar dat het stimuleren van het achterste van een man kan leiden tot een nog intenser orgasme. Voor vrouwen is de opwinding van pegging dat zij seks vanuit een ander perspectief kunnen ervaren. Veel vrouwen hebben zich vast wel eens afgevraagd hoe het zou zijn om de dominante rol op zich te nemen en de controle te hebben, toch?

Strap-on - het seksspeeltje voor de rolwisseling

De strap-on bestaat uit een harnas dat om de heupen wordt geplaatst en is bevestigd aan een dildo. Helaas wordt dit speeltje nog steeds geassocieerd met veel stereotypen die meestal uit porno's komen. Bijvoorbeeld, lesbische koppels gebruiken een strap-on zodat ze elkaar kunnen bevredigen. Dat is een achterhaald cliché en een meestal heteroseksuele mannelijke opvatting van lesbische liefdesrelaties. Dit speeltje is veel meer bedoeld voor heteroseksuele koppels die gewoon van rol willen wisselen. Dat wil echter niet zeggen dat strap-on nooit wordt gebruikt in lesbische relaties. Per slot van rekening kan iedereen zijn seksleven leiden zoals hij wil - zonder taboes en beperkingen.

Maak het bespreekbaar

Wie pegging wil uitproberen, moet er openlijk met zijn of haar partner over praten - want het is absoluut geen taboe om seksuele fantasieën te hebben en die uit te willen leven. Voor vrouwen kan het soms wat vreemd zijn om van rol te wisselen en/of een strap-on om te doen - velen voelen zich er niet prettig bij. We hebben nog wat aanvullende tips en suggesties in een ander artikel voor iedereen die anale seks voor het eerst uitprobeert. 

Vergeet het glijmiddel niet

Het juiste glijmiddel is belangrijk tijdens anale seks. Aangezien de anus geen glijmiddel produceert, kan het penetreren van de anus met een penis of seksspeeltje moeilijk zijn en ongemak veroorzaken als er geen glijmiddel wordt gebruikt. Condoom Anoniem biedt verschillende producten aan die anale seks en het penetreren van de anus met seksspeeltjes comfortabeler maken.

Opwarmen

Om ongemak te voorkomen, moet je voor het peggen een paar opwarmoefeningen doen, net zoals je dat doet voor het sporten. Als je nog nooit anale seks hebt geprobeerd, moet je eerst langzaam met je vingers rond het gebied van de anus voelen. Om het anale gebied op te rekken en voor te bereiden op iets groters, kun je een vinger gebruiken en na verloop van tijd buttpluggen of love beads. Het is echt belangrijk om je tijd te nemen en langzaam te werken met het volgende grotere speeltje.

Tot slot

Wanneer je perfect voorbereid bent op een spannende rolwisseling kun je ermee aan de slag. Heb lef en probeer het uit, want pegging kan een lonende ervaring zijn die de traditionele rollen die paren spelen overtreft.