Seks en corona

  • Geplaatst op
  • Door Nathalie
Seks en corona

Tijdens de coronacrisis is de verkoop van sex toys opvallend toegenomen.

De coronacrisis is een lucratieve tijd voor sekswinkels gebleken. Vooral de speeltjes waar je als koppel plezier aan beleeft en specifieke speeltjes voor vrouwen hebben het heel goed gedaan de afgelopen twee jaar. De Womanizer en vibrerende eitjes zijn erg veel verkocht. Volgens experts is dat vooral een goed teken voor vrouwen; mensen zien in dat er meer is dan penis-in-vagina-seks.

Dat we niet hebben stilgezeten, blijkt uit onze verkoopcijfers maar ook die van andere aanbieders van seksspeeltjes. In de eerste maanden van 2021 zijn er maar liefst 95% meer seksspeeltjes verkocht dan een jaar eerder. En bij het ingaan van de avondklok steeg de verkoop zelfs nog meer.

Hieruit kunnen we concluderen dat er meer aandacht is voor seks en dan ook in het bijzonder voor het vrouwelijke plezier. Wat een verademing want seks is zo veel meer dan penis-in-vagina-seks! Voor de vrouw is stimulatie van de clitoris vaak net zo belangrijk als de stimulatie die een man nodig heeft om een erectie te krijgen.

De seksspeeltjes zijn erg in trek en ook op sociale media wordt er volop over dit onderwerp gediscussieerd. Seksspeeltjes zijn een goed voorbeeld van waar seks om draait voor veel mensen: intimiteit. Seks kent geheimen die je deelt met je partner.

Tijdens de coronacrisis waren we meer thuis en dus blijkbaar op een andere manier bezig met seks. Mensen hadden meer tijd om na te denken over seks en dus ook over extra uitdaging in de vorm van seksspeeltjes.