Groene condooms: FairTrade & verantwoord

Fair Trade Eco CondoomsLovePack condooms zijn de eerste Groene condooms gemaakt van rubber uit duurzame bossen en klimaatneutrale productie.
Met de LovePack Eco Condooms vrij je driedubbel verantwoord: Safe Seks, faire betaling aan plantagemedewerkers én aandacht voor 't milieu. 
Het natuurrubberlatex komt uit Zuid India en in het Duitse Hannover vindt de productie plaats.  De groene, ofwel eco condooms worden met de hand verpakt in een leuke stijlvolle verpakking. Er zijn vier verpakkingen verkrijgbaar, elk met 3 of 12 condooms. Bekijk alle soorten Fair Trade Eco Condooms hier.


New Ambadi Latex Plantage India Een condoom is een natuurproduct. Het latex waarvan de LovePack Fair Trade condooms worden gemaakt, komt van de New Ambadi Plantage in Tamil Nadu (Zuid India).
Men gaat hier op een duurzame manier om met de natuur en met de rubberbomen, waaruit het vloeibare latex wordt gewonnen. De plantage is FSC gecertificeerd geeft haar eigen medewerkers én dorpsbewoners trainingen over het milieu en deelt haar ervaringen met anderen. Door de milieuvriendelijke winning van latex bloeit de natuurlijke vegetatie in het gebied en zijn verdwenen dieren er weer terug gekeerd.

FairDeal Trading Partnership is de Duitse organisatie die de eerste Europese aanvoerketen van Fair Trade Latex opzette. De organisatie ziet toe op de kwaliteit van hoogwaardige latex, de arbeidsomstandigheden van de plantage-medewerkers, de betaling van Fair Trade Premie en verzorgt de logistiek..
De verkoop van LovePack Fair Trade condooms maakt hogere lonen en betere arbeidsomstandigheden voor de rubbertappers in India mogelijk.

Fair Trade Eco condooms

fairtrade condooms Lovepack contact

Love Pack Contact condooms

Ultra dunne condooms, met een laagje latex vriendelijke siliconenolie als glijmiddel.
Transparant zeer gevoelsecht natuurrubber, met reservoir.
Verkrijgbaar in verpakking van 3 en 12 condooms. 
fairtrade condooms LovePack aphrodisiac

Love Pack Aphrodisiac condooms

Gekleurde condooms, met bij passende afrodiserende aroma's. Rode met rozen-aroma en met passievrucht-aroma, en gele condooms met vanille-aroma.
Cilindrische condooms natuurrubber, met reservoir en silicone glijmiddel.
Verkrijgbaar in verpakking van 3 en 12 condooms.
fairtrade condooms LovePack mixture

Love Pack Mixture condooms

Verschillende soorten condooms, met een laagje latex vriendelijke siliconenolie als glijmiddel. 
Een verpakking bevat LovePack Contact, Rose en Lustpunkte condooms (met bobbeltjes)
Cilindrische condooms natuurrubber, met reservoir.
Verkrijgbaar in verpakking van 3 en 12 condooms.
fairtrade condooms LovePack lovemachine

Love Pack LoveMachine condooms

Condooms met ingebouwde potentiering laagje latex vriendelijke siliconenolie als glijmiddel. 
De ingebouwde ring in het condoom zorgt voor een stevige erectie die langer aanhoudt.
Cilindrische condooms natuurrubber, met reservoir.
Verkrijgbaar in verpakking van 3 en 12 condooms.


rubberbomenDe productie van Fair Trade condooms

De meeste condooms worden gemaakt van latex (maar er bestaan ook latexvrije condooms voor mensen met een latex allergie). Latex wordt gemaakt uit rubber dat wordt verkregen van rubberbomen. Bij de ecologische rubberplantage waar het latex voor de LovePack Fair Trade condooms wordt gewonnen is sociaal, verantwoord en milieubust werken het uitgangspunt. Met de Fair Trade meerprijs die wordt betaald voor elke kilo latex worden leefomstandigheden verbeterd door bijvoorbeeld bij te dragen in medische kosten en studiekosten van kinderen.

Tappen van latex uit de rubberboom