Durex Comfort XL condooms: wel langer, niet ruimer

  • Geplaatst op
Durex Comfort XL condooms: wel langer, niet ruimer

XL condooms nodig? Kijk dan of je een langer condoom nodig hebt, of juist een ruimer condoom.
Durex Comfort XL condooms, of Durex XL Power condooms zijn namelijk alleen wat langer dan de meeste condooms, maar niet ruimer.

Voelen normale condooms prima, maar zijn ze te kort? Dan zijn Durex Comfort XL of Durex XL Power condooms met een nominale breedte van 56 of 57mm perfect.

Maar zijn de meeste condooms te krap voor je? Of rollen ze heel moeilijk af rond de penis? Dan zouden MySize condooms van 57, 60, 64 of zelfs 69mm breed wel eens een een heel fijne ervaring kunnen zijn!

 

XL Condooms, welke maat is dat?

Er zijn geen standaarden voor condoommaten, dus het staat niet vast wanneer een condoom normaal, XL, XXL of XS genoemd kan worden.

Op bijna alle verpakkingen condooms vermeld de fabrikant de Nominale Breedte: de breedte van het condoom (in mm) als deze plat op tafel ligt. 
Veel fabrikanten gebruiken 52 en 54 mm als standaard breedte, maar de meeste soorten Durex condooms zijn 56mm. 

 

De vorm van condooms

Het verschil zit in de vorm van het condoom. Veel soorten van Durex zijn anatomisch gevormd, en de ingang is 56mm. Het condoom wordt vanaf de ingang smaller tot onder de eikel, en bij de eikel is het weer breder. 
De nieuwe Durex Comfort XL condooms zijn over de gehele lengte 56mm, en 1 centimeter langer dan de meeste andere Durex condooms:


Durex Comfort XL condooms (vanaf 2012)

De maten van Durex Comfort XL condooms

De meeste andere Durex condooms

De maten van Durex Natural condooms 

 

Durex Comfort XL condooms te strak?

Als je condooms te strak vindt zitten, of als je heel veel moeite hebt om een condoom af te rollen over de penis, probeer dan een bredere condooms, ofwel ruimere condooms met een grotere nominale breedte.

Het Duitse merk MySize heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een degelijk en betrouwbaar merk. In tegenstelling tot Durex maakt het merk geen speciale condooms met smaakjes, kleurtjes, vertragend glijmiddel of ribbeltjes en nopjes: MySize maakt alleen rechte condooms in verschillende maten.

  Nominale breedte Lengte Wordt geadviseerd
voor penis-omtrek
My.Size 47 47mm 160mm tot 10 cm
My.Size 49 49mm 165mm 10 - 11 cm
My.Size 53 53mm 180mm 11 - 11,5 cm
My.Size 57 57mm 190mm 11,5 - 12 cm
My.Size 60 60mm 195mm 12 - 13 cm
My.Size 64 64mm 225mm 13 - 14 cm
My.Size 69 69mm 225mm vanaf 14 cm

MySize Paspakketten bevatten 3 verschillende maten condooms zodat je zelf kunt ervaren welke maat condoom het prettigst voor je is. 

Meer informatie over je condoom maat bepalen vind je hier.