Dure merkcondooms

  • Geplaatst op
  • Door Richard Spooren
Dure merkcondooms

Dure tassen, kleding en schoenen zijn heel gewoon, maar dure condooms? Ook die bestaan! Luxe merken zoals tassenmerk Louis Vuitton stapte in de condooms met een eigen luxe rubbertje. Maar heb je dan ook betere, fijnere of veiligere condooms?

Dure tassen, kleding en schoenen zijn heel gewoon, maar dure condooms? Ook die bestaan! Luxe merken zoals tassenmerk Louis Vuitton stapte in de condooms met een eigen luxe rubbertje. En het merk zet de prijs meteen op 68 dollar. Ook Chanel en Prada hebben condooms onder hun merknaam, voor extreme prijzen uiteraard. Maar ook echte condoommerken hebben prijzige paradepaartjes in het assortiment. We zetten er een aantal op een rij.

 

Durex Elite

Onder de latex condooms van het wereldwijd opererende merk Engelse merk Durex waren de Durex Elite condooms de duurste, ondanks dat prijzen van Durex condooms variëren per continent en per land. Omdat Durex zo nu en dan de namen van sommige typen condooms aanpast zul je Durex Elite condooms nu niet snel meer tegen komen. Dezelfde condooms worden nu verkocht onder de naam Durex Thin Feel condooms. Prijzen voor verschillende pakjes Durex Elite condooms variëren wereldwijd van € 5 tot soms wel € 30 voor de ultradunne latex condooms met extra glijmiddel. Gebruikers van de Elite condooms blijven vaak trouw aan het merk vanwege de merknaam en het gevoel.

 

Lelo condooms

Lelo is in de wereld van de erotiek bekend als Zweeds designmerk voor toys. In 2016 lanceerde het ook een eigen luxe condoomlijn: Lelo HEX condooms. Stijlvol verpakt, maar redelijk prijzig vergeleken met doorsnee condooms. Nu is LELO HEX geen doorsnee condoom, het is namelijk een ultradun condoom voorzien van een honingraatstructuur. 

 

Trojan Elexa

Zoals Durex in Nederland het absolute nr. 1 condoommerk is, is Trojan marktleider in Amerika waar men al 80 jaar op vertouwt. De Elexa condooms worden enorm gewaardeerd om de sterkte en betrouwbaarheid. De hoge kwaliteit textuur zorgt voor een intiem en sensueel gevoel. Toch besloot Trojan de productie van de Elexa
in 2011 te stoppen.

 

Okamoto

's Werelds allerdunste latex condoom wordt gefabriceerd door Okamoto in Japan. Geproduceerd met superieure latextechnologie wordt het merk in Japan gekozen door 9 van de 10 condoomgebruikers. Een doosje van 10 condooms kost rond de 18 dollar.

 

Zijn dure condooms veiliger of beter?

Gelukkig is het antwoord hierop NEE, als condooms duurder zijn, zijn ze daarom niet beter dan goedkopere condooms

Condooms moeten in Europa aan strenge regels voldoen. Voldoet een condoom niet aan de regelgeving, dan mag er geen CE-merk op staan. En zonder CE-markering mag een condoom niet verkocht worden in Europa. Oók goedkope condooms moeten de CE-markering hebben en deze voldoen dus aan dezelfde regelgeving.

 

Waardoor prijsverschil tussen condooms?

De prijs van condooms wordt voor het belangrijkste deel bepaald door de eigenaar van het merk. Deze bepaalt voor welke prijs condooms vanuit de fabrikant worden verkocht naar de groothandel en uiteindelijk voor een belangrijk deel ook naar de consument. Verschillen in prijs ontstaan onder andere door:

  • De merknaam zelf (een bekend merk met aanzien kan een hogere prijs vragen dan een minder bekend merk, dat zie je onder andere ook bij kledingmerken)
  • De verpakking (hoe mooier de (uitstraling) van de verpakking, hoe hoger de prijs
  • 'Branding': het maken van reclame geeft uitstraling aan je merk, maar kost ook geld
  • Grootte van het bedrijf (een grote organisatie zal vaak -niet altijd- wat meer marge willen op een product dan een kleine organisatie)