Wat kosten condooms? Zijn dure condooms beter?

  • Geplaatst op
  • Door Richard Spooren
Wat kosten condooms? Zijn dure condooms beter?

Wat kosten condooms nou écht? Het TV-programma De Rekenkamer zocht uit waarom er zoveel verschillende prijzen zijn voor condooms. Waarom is het ene merk zoveel duurder dan een ander merk? 

Wat kosten condooms nou écht? Het TV-programma De Rekenkamer zocht uit waarom er zoveel verschillende prijzen zijn voor condooms. Waarom is het ene merk zoveel duurder dan een ander merk? 

Condooms koop je om je te beschermen tegen SOA en tegen zwanger worden. Bescherming... en daarom kiezen veel mensen voor de zekerheid een duurder merk. Maar zijn duurdere condooms beter of veiliger dan goedkope condooms? 

Het TV-programma De Rekenkamer vroeg het zich ook af en ging op pad. Is er verschil en... wat kost het om condooms te maken? Bekijk hier de hele reportage.

 

Waarom is er zoveel prijsverschil tussen condooms?

Mijn mening (Richard Spooren, oprichter en eigenaar Condoom-Anoniem, sinds 2004) is dat het prijsverschil in condooms vooral met marketing te maken heeft. Reclame dus. Je betaalt bij duurdere merken immers ook voor de merknaam. Dit gebeurt bij veel producten. Denk bijvoorbeeld aan kleding, schoenen en voedselmerken. 

Maar ook de verpakking (hoe mooier, hoe duurder), de reclame dat voor een merk gemaakt wordt, en het soort bedrijf dat achter een merk zit bepalen de prijs van een product. 

 

Goedkope condooms zijn ook veilig!

Condooms zijn officiëel medische hulpmiddelen. Daarom moeten alle condooms die fabrikanten in Europa op de markt brengen wettelijk verplicht een CE-markering hebben. Goedkope condooms moeten dus aan dezelfde eisen voldoen als dure condooms! In de praktijk blijkt dat tijdens de officiële testen voor condooms deze ruimschoots voldoen aan de eisen die gesteld worden. 

 

Bewijs?

Condoom-Anoniem heeft honderden verschillende condooms van verschillende Europese merken in haar assortiment.
De merken Durex en Lelo zijn de duurste condooms. In de winkel kosten de meeste condooms van deze merken gemiddeld € 0,80 tot € 2,00 per condoom!

Het Engelse merk Pasante heeft een vergelijkbaar assortiment als Durex. Zelfs uitgebreider, met meer keuze in maten condoms en latexvrije condooms. De prijzen van Pasante condooms zijn al een stuk lager.

De goedkoopste condooms bij Condoom-Anoniem zijn de Balance condooms. Je hebt prima standaard condooms voor € 0,18 tot € 0,29 per condoom, afhankelijk van het aantal dat je koopt. Zijn deze condooms dan veilig? Jazeker: ook deze condooms hebben de CE-markering, en het is ons huismerk. Jaarlijks worden er zo'n miljoen stuks van verkocht in Europa aan consumenten, professionals, jongerencentra en GGD's! 

 

Meer informatie:

Eerste keer seks en condooms kopen?

Ga je binnenkort voor de eerste keer seks hebben, en weet je niet welke condooms je moet kopen? In deze video geef ik je uitleg over de eerste keer condooms kopen en laat je zien dat het merk niet zoveel uit maakt. We hebben ook een "eerste condooms probeerpakket".