Vogelhuisjes ter voorkoming van SOA's

  • Geplaatst op
  • Door Nathalie
Vogelhuisjes ter voorkoming van SOA's

In Gorinchem hangen binnenkort vogelhuisjes gevuld met gratis condooms en glijmiddel om soa-besmettingen en tienerzwangerschappen te voorkomen. De huisjes komen te hangen in natuurgebieden waar mensen elkaar ontmoeten om seks te hebben.

Deze speciale ‘vogelhuisjes’ zijn (niet) voor de poes... en niet voor onze gevleugelde vrienden...

In deze vogelhuisjes zitten gratis condooms verstopt om veilig vrijen te promoten. De vogelhuisjes worden door COC Gorinchem onder meer op homo-ontmoetingsplaatsen opgehangen. 

De speciale vogelhuisjes worden opgehangen op locaties in de natuur waar mannen en vrouwen elkaar ontmoeten om seks te hebben. De vogelhuisjes bevatten behalve gratis condooms ook gratis glijmiddel. Binnenkort worden de eerste opgehangen om te kijken of het een succes is. Als dat het geval blijkt te zijn volgen er meer.

Het idee van de vogel-uitdeel-huisjes komt oorspronkelijk uit Kopenhagen. Daar zijn al verschillende vogelhuisjes opgehangen, waar mensen gratis condooms uit kunnen pakken. Hiermee proberen ze het aantal seksueel overdraagbare aandoeningen en ook ongewenste tienerzwangerschappen te verminderen.

De bird-box is niet van echt te onderscheiden maar er is uiteraard wel rekening mee gehouden dat vogels er geen nestje in kunnen bouwen. Ook mag het niet opvallen voor willekeurige voorbijgangers maar moeten de mensen waar het voor bedoeld is, wel weten dat er condooms en glijmiddel inzitten.

Gorinchem is de eerste stad waar op deze unieke manier gratis condooms beschikbaar komen.