• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat is kamasutra?

Wat is Kama Sutra?

De Kama Sutra is een leerboek over het uitvoeren van seksuele handelingen, geschreven door de Indiase filosoof Mallanaga Vātsyāyana. Door de vertalingen naar het Engels is de nadruk op het lichamelijke aspect gelegd maar oorspronkelijk had het geestelijke effect een even grote, zo niet grotere rol in de Kama Sutra. Bovendien werden de vertalingen aangevuld met afbeeldingen van de verschillende seksposities, dat was dan ook de voornaamste reden voor de toenemende populariteit.

Wat betekent Kama Sutra?

In het Hindoe betekent 'kama' letterlijk 'verlangen' en 'Sutra' betekent letterlijk 'draad' of 'lijn'. De Kamasutra kan het best vertaald worden als 'Regels van Verlangen'. 

Het boek Kama Sutra 

De Kamasoetra bevat 36 hoofdstukken in zeven delen:

 1. Inleiding - uitleg van wat liefde en samenzijn is, wat liefde betekent voor een vrouw en voor een man, met een verdere classificatie van vrouwen en mannen en hun geslachtsdelen.
 2. Seksuele gemeenschap - over diverse seksuele technieken, van kussen via voorspel naar orgasme, verder onder andere seksuele houdingen (standjes) en trio's.
 3. Hoe een vrouw te krijgen - hofmakerij en huwelijk.
 4. Hoe een vrouw zich moet gedragen als echtgenote.
 5. Verleiding van de vrouw.
 6. Betaalde liefde.
 7. Aantrekken van mensen en afrodisiaca.

De Kama Sutra bevat 65 seksuele posities die worden beschreven in het tweede boek “Of love coition”.

Voor wie is Kama Sutra?

Kama Sutra is voor partners. Het is een monogaam samenspel met als doel om door lichamelijke activiteiten ook geestelijk dichterbij elkaar te komen. In de tijd dat Kama Sutra is geschreven werd er uitgegaan van man-vrouw-koppels. Tegenwoordig is kamasutra, eventueel met wat aanpassingen of hulpmidelen, ook mogelijk voor andere samengestelde koppels.

Is KamaSutra moeilijk?

Net als bij andere seksstandjes bevat ook de kamasutra moeilijkere standjes, maar ook voor beginners valt er genoeg te ontdekken.

Voorbeelden van Kama Sutra standjes

 • Piditaka - Hierbij knielt de man en de vrouw ligt op haar rug met haar voeten op zijn borst. Doordat haar knieën tegen haar borst aandrukken, is een kussentje in de rug fijn. De man heeft zijn knieën aan beide zijden van haar heupen.
 • Jrimbhitaka -De vrouw ligt haar rug en spreidt haar benen. Haar partner heeft zijn knieën aan beide kanten van jouw heupen. Om ervoor te zorgen dat hij niet omvalt, pakt hij haar handen vast. 
 • Dhenuka - Deze positie kent verschillende varianten. De makkelijkste om mee te beginnen is om op jouw buik te gaan liggen met je benen recht vooruit. Je partner ligt boven op je en zijn benen bevinden zich buiten de jouwe. Zijn bekken drukken tegen jouw billen. Op het moment dat hij bij jou binnen is, kan jij jouw benen om zijn geslachtsdeel heen leggen en lukt het jullie om langzaam heen en weer te wiegen. Deze leuke variant op de missionaris positie wordt ook wel de koe-achtige genoemd.
 • Peasant - Ga eens op de schoot van jouw geliefde zitten. Een soort reversed-cowboy maar dan op zijn Indiaas. 
 • Tripadam - Deze driepoot is perfect voor als je weinig tijd hebt. Het ideale vluggertje dus. Je gaat recht tegenover je partner staan en kijkt elkaar diep in de ogen. Je partner tilt je iets om hoog zodat jij op 1 been leunt, de driepoot dus. Makkelijk en zeer effectief.

Bekende Kamasutra standjes

Conclusie

De Kamasutra maakt het duidelijk dat zonder respect, liefde, tederheid en genieten van de seksuele posities slechts een simpele daad blijken te zijn van iemands behoeften, zoals ontbijten, zich ontspannen of water drinken. Zo'n daad zal vroeg of laat helemaal niets betekenen, ongeacht wie het is, een man of een vrouw.