• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Hoe werkt standje lepeltje-lepeltje?

Lepeltje Lepeltje

Lepeltje-lepeltje liggen of spooning ken je waarschijnlijk al maar wist je dat het ook een prima seksstandje is? De armen van degene die achter ligt kunnen de voorste helemaal koesteren. Dit geeft voor de voorste een heerlijk veilig – beschermd – gevoel. Het is een geweldig manier om lekker intiem samen te zijn. Het is een houding waarbij voorspel, seks en naspel vaak naadloos in elkaar overgaan omdat dit allemaal in dezelfde houding kan worden beleefd.

Dit standje wordt ook wel het luie standje genoemd; je hoeft alleen maar te liggen en een kleine beweging in de heupen is eigenlijk al genoeg. Ideaal standje dus als je moe bent, net wakker bent geworden, of als je na de vrijpartij het liefst meteen in slaap valt. Lepelen of spoonen is een makkelijke, maar intieme positie voor fans van knuffelseks. Lepeltje, lepeltje is een lekker lui maar romantisch standje. Dit standje is ook geschikt voor anale seks.

Hoe werkt lepeltje-lepeltje?

In dit seksstandje liggen beide partners op hun zij, met het gezicht in dezelfde richting. Hij (of zij met voorbinddildo) ligt achter de andere partner, net als twee lepeltjes. De penis (of dildo) glijdt het makkelijkste in de anus of vagina als de andere persoon zijn of haar bovenste been een beetje optilt, de knieën buigt. Beide partners bewegen heen en weer in dit standje. De achterste partner noemen we ook wel de grote lepel en de voorste de kleine lepel.

Voor wie?

Zeer geschikt standje voor zowel hetero- als niet-hetero-koppels, eventueel met extra hulpmiddelen.
Deze lepeltjeshouding is ook ideaal voor zwangere vrouwen – op haar zij in foetushouding (opgetrokken benen, voor zolang die zwangere buik niet in de weg zit).

Voordelen van het lepeltje-lepeltje standje

 • Heel geschikt voor lange, ontspannen vrijsessies, na afloop kunnen jullie in deze houding samen in slaap vallen.
 • Weinig inspanning vereist.
 • Zeer comfortabel standje als de grote lepel zwaar is.
 • De grote lepel kan de kleine lepel over het hele lichaam strelen.
 • De kleine lepel kan tijdens de penetratie zichzelf bevredigen.

Nadelen van het lepeltje-lepeltje standje

 • De kleine lepel heeft weinig controle en kan de grote lepel eigenlijk niet aanraken of strelen.
 • Bij deze houding is zoenen of direct oogcontact lastig. 

Varianten op lepeltje-lepeltje

 • Vanuit dit standje kan de kleine lepel voorover buigen en het bovenste been tot bij de borst(en) tillen. De grote lepel kan zich vervolgens zo verleggen dat hij meer op de bovenste heup ligt dan achter de ander. Zo kun je variëren met de diepte van de penetratie.
 • Spork - geen zijligging maar rugligging voor de een en de ander haaks erop.
 • Het kan lekker zijn als de kleine lepel af en toe de billen samenknijpt. Dan wordt het namelijk allemaal wat strakker en dat geeft extra stimulatie.
 • Steeds als de opwinding te groot wordt en de neiging bestaat om meer te gaan bewegen (stoten), doe je juist het omgekeerde, namelijk minder bewegen. Julie Staat van Opwinding (SvO) zakt dan weer een beetje.
 • Een intieme houding: ga zijlings naast elkaar met de gezichten naar elkaar toe liggen. De benen van degene die penetreert liggen tussen die van de ander.
 • Brug - De penetrerende partner gaat op zijn zij liggen, de ontvanger legt haar/zijn benen in een soort 90 graden hoek over de andere partner heen. 

Producten

Bij Lepeltje, Lepeltje hebben beide partners de handen vrij om de penis of clitoris van de ontvanger te stimuleren. De penis kan gestimuleerd worden met een masturbator, de clitoris met een vibrator. Een massage- of glijmiddel is altijd een prettige toevoeging, zeker als je in deze positie anaal penetreert.