• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat wordt bedoeld met de positie 'cowgirl'?

Cowgirl

Cowgirl of amazone houding is voor vele het favoriete standje waarbij de ontvanger bovenop zit. Dit eenvoudige, maar heerlijke seksstandje, heeft extreem veel te bieden op het gebied van plezier en orgasmes voor zowel de ontvanger als de gever. De benaming van dit standje komt doordat de persoon die on top zit als het ware de partner onderop berijdt als een vrouwelijke ruiter (= amazone).

Hoe doe je standje cowgirl? 

De uitvoering van het standje Cowgirl is vrij eenvoudig. De gever, meestal de man, gaat op zijn rug liggen en de mannelijke of vrouwelijke partner gaat vervolgens op de penis zitten terwijl de knieën en schenen op het bed steunen. Het standje is voor zowel de gever als de ontvanger zeer aangenaam. Het cowgirlstandje biedt extreem veel mogelijkheden en er zijn ook genoeg variaties om mee te experimenten.

Voor wie?

Met wat aanpassingen en/of sex-attributen, kan dit standje ook geschikt zijn voor niet-hetero-koppels. Wanneer twee mannen voor deze positie kiezen noemen we dit eerder standje cowboy natuurlijk.

Wat doet de hetero man tijdens cowgirl?

Het cowgirl standje legt voornamelijk de focus op de persoon on top en de controle die zij/hij heeft. Bij een hetero-koppel zit zij bovenop en bepaalt het tempo en de bewegingen. De man hoeft in principe weinig te doen. Echter, terwijl de persoon on top al het werk doet heeft de persoon onderop de handen vrij. Deze kunnen dan ook gebruikt worden om de ander te strelen en stimuleren. 

Wat doet de hetero vrouw tijdens cowgirl?

Een heterovrouw heeft de controle in de cowgirl positie. Zij kan het tempo, de bewegingen en de intensiteit van de penetratie bepalen. Het is voor vrouwen een heerlijk standje omdat ze makkelijker tot een orgasme kunnen komen.

Hoe?

Het is eigenlijk heel simpel, de vrouw on top duwt haar heupen voor- en vervolgens weer achteruit. Op deze manier kun je makkelijk jezelf, maar ook je partner stimuleren. Er zijn verschillende bewegingen die je als vrouw kan maken. Je komt hier achter door vooral veel te doen! Probeer tijdens de seks verschillende bewegingen en kom er vanzelf achter wat goed werkt voor jou en je partner.

Voordelen van cowgirl standje

 • In tegenstelling tot heel veel andere standjes heeft de vrouw (on top) de controle.
 • Deze beweging geeft G-spot en clitoris stimulatie voor de vrouw on top, waardoor deze makkelijker klaarkomt.
 • De persoon onderop heeft de handen vrij en kan daarmee dus op verkenning. 

Nadelen van cowgirl standje

 • Het is best een gevaarlijk standje dat een seksblessure (penisbreuk) kan veroorzaken. Goede communicatie en voorzichtigheid is daarom geboden!
 • Nadeel of juist voordeel? Het duurt in dit standje over het algemeen langer voordat de gever klaarkomt.

Varianten op het cowgirl standjes

 • Als je als man zijnde op je rug ligt en je vrouwelijke partner zit bovenop, dan kun je de controle enigszins overnemen en haar penetreren door je heupen op en neer te bewegen. Op een rustig tempo of juist snel.
 • De vrouw (on top) kan ook op haar voeten gaan staan maar moet dan hurken, een intensief standje.
 • Bij wijze van voorspel kan de persoon on top de andere partner 'plagen' door als vrouw je vagina tegen de penis aan te wrijven. 
 • Lapdance-standje - in plaats van liggen gaat de gever op de rand van het bed of in een stoel zitten. De ontvanger gaat op zijn/haar schoot zitten met het hoofd naar de gever toe. De ontvanger houdt de voeten op de grond zodat ze op en neer kan wippen of draaiende bewegingen kan maken. 
 • Cowgirl-assistent - de twist is dat de persoon onderop de persoon on top assisteert met de handen. Door de heupen of dijen vast te houden, ondersteun je gewicht en bewegingen. 

Handige tips voor het cowgirl standje

 • (Hetero)vrouwen kunnen de eerste keer wat onzeker zijn in deze positie. Doe eventueel de lichten uit.
 • Voor dit standje hoef je on top niet speciaal flexibel te zijn, maar hou wel rekening met kans op verkrampen door de vereiste inspanning.
 • Het makkelijkst is wanneer de ontvanger de penis of voorbinddildo met de hand naar binnen leidt.
 • Oppervlakkige stoten stimuleren het voorste deel van de vagina, die het meest gevoelig is. Door de bekken te kantelen en voorover te leunen, kun je als vrouw de clitoris maximaal stimuleren. En door achterover te leunen op je armen, wordt je G-spot geprikkeld.

Producten voor standje Cowgirl

In tegenstelling tot de meeste standjes adviseren we voorzichtig te zijn met glijmiddelen bij het amazonestandje. Meer glijvermogen kan de kans op een penisbreuk vergroten. 

De hele ervaring van de controle uit handen geven kan nog extra benadrukt worden door het gebruik van handboeien en/of een blinddoek