• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat is een Orgasme?

Het orgasme wordt beschouwd als het hoogtepunt van de seksuele beleving. Het orgasme uit zich meestal in hevige en krampachtige bewegingen van meerdere spieren of zelfs het gehele lichaam. Deze symptomen van een orgasme zijn het begin van de daarop volgende ontspanningsfase.

Orgasme bij mannen

Hierbij verschillen de orgasmen van mannen het duidelijkst van die van de vrouwen: afgezien van de individuele hevigheid duurt het orgasme van de man maar enkele seconden. Over het algemeen neemt daarna de opwinding af en is het aanraken van de penis niet meer aangenaam. Vaak is de man dan ook uitgeput. Vervelend kan de situatie zijn als de man meteen erna in slaap valt. Gelukkig hoeft dat niet, maar in vrijwel alle gevallen komen mannen daarna in een fase waarin de penis even niet meer tot een erectie te bewegen is. Bij oudere mannen kan die fase wel uren duren. Pas daarna is de man weer in staat tot geslachtsgemeenschap en een eventueel orgasme.

Orgasme bij vrouwen

In tegenstelling tot de mannen zijn vrouwen in staat om na een orgasme nog meerdere orgasmen te beleven. Tijdens het orgasme ontstaat er een reusachtig wisselspel van vrijkomende "gelukshormonen". Naast een hogere hartslag en bloeddruk, zijn ook de ritmische samentrekkingen van meerdere spieren aan de geslachtsorganen kenmerkend. Bij de man de anus- en urinesluitspier, en bij de vrouw de zogenaamde orgiastische manchet (buitenste derde gedeelte van de vagina).

Bij de man gaat een orgasme bijna altijd samen met ejaculatie, ofwel zaadlozing. Bij vrouwen kan een gerichte prikkeling van de G-spot eveneens tot een soort ejaculatie leiden. Normaal gesproken echter blijkt een vrouwelijk orgasme uit hevige ademhaling, trillen over het hele lichaam en krachtige omarmingen.

Het voorliegen of 'faken' van een orgasme is een rare gewoonte, die waarschijnlijk ontstond door de wens om tegelijk klaar te komen. Sommige paren staan daarom onder een geweldige prestatiedruk omdat ze denken dat een gemeenschappelijk orgasme leidt tot een betere "eenwording". Feit is echter dat een gemeenschappelijk hoogtepunt eerder uitzondering dan regel is.

Meer vrouwen dan mannen kunnen bij alleen vaginale penetratie niet klaarkomen. Dat komt omdat de clitoris tijdens het geslachtsverkeer (penis in de vagina) vaak niet voldoende geprikkeld wordt. Vijf procent van alle vrouwen hebben zelfs nog nooit een orgasme gehad (bron: medicine worldwide). Hoewel veel vrouwen tijdens gemeenschap geen hoogtepunt meemaken, is er geen lichamelijke oorzaak aanwijsbaar. Tijdens het masturberen verdwijnen alle spanningen als sneeuw voor de zon, het advies is dan om het handwerk in een vrijpartij ook toe te passen, en zijn speeltjes voor de stimulatie van de clitoris populair, ook bij stelletjes. 

Het dragen van hoge hakken draagt bij vrouwen aan tot het krijgen van betere orgasmes. Dat komt doordat bij het dragen van deze schoenen de bekenbodem effectief wordt getraind. Bijkomend voordeel; veel heretroseksuele mannen raken opgewonden van vrouwen die (alleen) hoge hakken dragen.