• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat is Ejaculatie?

Ejaculatie is de zaadlozing van de man, als hij klaarkomt (een orgasme heeft) en er sperma uit de penis komt. Tijdens de ejaculatie wordt bij de man door een krampachtige werking van verschillende spieren het zaad uitgestoten. De uitgestoten vloeistof, sperma, bestaat niet alleen uit zaad maar bevat ook andere stoffen als fructose, citroenzuur en fosfaten.

Vóór de ejaculatie, ofwel het "spuiten", wordt eerst de ruimte tussen twee ringspieren aan de blaasuitgang met afscheidingen uit meerdere klieren gevuld. Is de ruimte gevuld, sluit ze zich. Heel even opent het zich dan weer om het zaad op te nemen. Hierdoor worden de wanden van die ruimte weer uitgerekt en daardoor ontstaat het 'point-of-no-return-gevoel'. Nu is het tegenhouden van het sperma alleen nog mogelijk door het flink samendrukken van de eikel. Hierdoor gaat dan ook de erectie terug.

Vrouwen denken vaak verschillend over de mannelijke zaadlozing, maar voor de voortplanting is het in elk geval noodzakelijk. Bovendien ervaren vrouwen het in de vagina spuiten van sperma vaak als een genot. Reuk en smaak van de soms stroperige vloeistof kunnen variëren, en sommige vrouwen zijn in erotisch opzicht aangedaan door de zachte kastanjebloesemgeur.

De hoeveelheid sperma die bij een ejaculatie wordt uitgestoten is gemiddeld een theelepel vol. Hoewel pornofilms het vaak anders voor laten komen, is consumptie ervan niet voor iedereen weggelegd. Sommige vrouwen stimuleren zichzelf door het oplikken, het uitsmeren of het inslikken van sperma, anderen walgen ervan. Het is niet schadelijk maar in een enkel geval kan er een sperma-allergie ontstaan. In dat geval is het condoom het aangewezen middel.

De minst populaire ejaculatie is de voortijdige ejaculatie, ofwel ejaculatio praecox, welke al na enkele seconden kan optreden. Een andere bijzondere vorm is de retrograde ejaculatie. Hierbij schiet het zaad niet in de richting van de eikel maar in de richting van de blaas. Het orgasme vindt in dit geval schijnbaar zonder zaadlozing plaats. Het zaad wordt dan later met de urine uitgescheiden. Overigens komt deze vorm maar zelden voor.

Naast de mannelijke ejaculatie is ook de vrouwelijke ejaculatie tegenwoordig een populair gespreksthema. Bij intensieve stimulering van de "G-spot" kan er bij de vrouw ook sprake zijn van vloeibare uitscheidingen. De Amerikaanse Annie Sprinkle heeft deze gebeurtenis tot een regelrechte seksshow uitgebouwd.