• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat is squirten of spuiten?

Squirten is het spuitend klaarkomen van vrouwen waarbij ze net als de man vloeistof ejaculeert (uitstoot). Een zogenaamd spuitorgasme komt maar bij een minderheid van de vrouwen voor, voornamelijk wanneer de G-spot gestimuleerd wordt en wanneer de vrouw volledig ontspannen is. Bij dit type vrouwelijke ejaculatie spuit de vrouw een bepaalde vloeistof wanneer ze klaarkomt. Dat zijn misschien een paar druppels maar kan ook veel meer zijn.

Waaruit bestaat squirt?

Uit onderzoek is gebleken dat de doorzichtige vrijwel geurloze vloeistof die vrijkomt bij het squirten eigenlijk voornamelijk uit urine bestaat. Bij sommige vrouwen bleek dat de samenstelling van de vloeistof enigszins verschilt van hun urine, maar nog steeds uit de blaas komt. Het lijkt er op dat de  (para-urethrale) klieren van Skene rond de uitgang van de urinebuis hierbij een rol spelen. Deze vaginale kliertjes produceren vocht bij seksuele opwinding. Deze klieren worden ook weleens de vrouwelijke prostaat genoemd.

Hoe kan je squirten?

Wanneer je als vrouw volledig ontspannen bent en de juiste (g-)[plek wordt gestimuleerd, zul je steeds meer druk voelen. Misschien voelt het alsof je moet plassen. Juist door dit gevoel durven veel vrouwen niet verder te gaan maar juist met dit gevoel zit je op de goede stimulans om te kunnen squirten!

Squirten wordt omschreven als een heel intens orgasme. Elke vrouw is anders, dat betekent dat niet iedere vrouw van nature kan squirten, ook niet wanneer de G-plek of het gevoelige gebied daaromheen intens wordt gestimuleerd. Dat hangt voornamelijk af van de hoeveelheid vaginale klieren die een vrouw heeft in haar urinebuis. Uit recente onderzoeken is echter gebleken dat iedere vrouw het wel zou moeten kunnen leren. Daarvoor moet je de spieren trainen die nodig zijn om te ejaculeren en dat doe je onder andere door ineens te stoppen met plassen. Squirten kan je oefenen, sterker nog; de meeste vrouwen kunnen het pas na een aantal keer oefenen. Er bestaat zelfs een kans dat je squirt zonder dat je het door hebt. Dit kan omdat de hoeveelheid vloeistof die vrij komt soms heel weinig is. Squirten tijdens een penetratie komt zelden/niet voor.

In tegenstelling tot een orgasme daalt de zin naar seks niet altijd na het squirten. Vaak worden vrouwen met squirten zelfs meer opgewonden en willen ze meer seks hebben. Een vrouw kan meerdere keren achter elkaar spuiten als ze de vaardigheid heeft om dat te doen, het gevoel hoeft dan niet minder te worden.

De beste sextoys voor de stimulatie van de G-spot met kans op Squirten: G-mate, Womanzier Duo, Sweet Smile en/of de A-spot vibrator.