• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat is een natte droom?

Een natte droom is spontaan klaarkomen tijdens de slaap, soms in combinatie met een seksuele droom. De natte droom kan op onregelmatige tijden optreden maar normaal gesproken tijdens de REM-slaap Rapid Eye Movement). Dat is de fase van je slaap waarin je hart sneller slaat, je ademhaling versnelt, de bloedtoevoer naar je penis of je vagina stijgt en je het meest droomt.  In deze fase van je slaap krijgen jongens ook een ochtenderectie. En het kan dat je tijdens deze fase een seksuele droom had, waardoor je een natte droom hebt gekregen, maar dit is zeker niet altijd zo.

Natte dromen komen het meeste voor tijdens de puberteit of vroegvolwassen leeftijd, maar kunnen ook op latere leeftijd nog voorkomen. Mannen kunnen wakker worden tijdens een natte droom, of er simpelweg doorheen slapen. 

Bij ongeveer 13% van de jongens vindt de eerste zaadlozing in een natte droom. Jongens die hun eerste zaadlozing tijdens een natte droom hebben, zijn meestal ouder dan jongens die de eerste zaadlozing door masturbatie hebben.

Natte dromen geven je mogelijk een ongemakkelijk gevoel maar eigenlijk zijn natte dromen heel natuurlijk. Zo'n nachtelijke ejaculatie heeft namelijk meestal niets met seksuele gedachten of dromen te maken; het is gewoon een biologische reflex. Het is dus niet zo dat het veroorzaakt wordt door een droom over seks of omdat je ‘oversekst’ bent.

Er zijn mannen die regelmatig nog natte dromen hebben. Ook vrouwen kunnen een natte droom krijgen. Maar zij worden niet wakker met het 'bewijsmateriaal' in hun ondergoed. Wel krijgen ze wat meer vaginale afscheiding.

Je kan maar weinig doen aan natte dromen. Een natte droom kun je niet voorkomen. Het is een reactie van je lichaam, net als de hik. Er lijken aanwijzingen te zijn dat mensen die veel seks hebben of veel masturberen minder natte dromen hebben. Maar het is vooral een biologisch verschijnsel, dat iedereen tijdens zijn slaap kan overkomen.

Een natte droom is heel normaal. Sterker nog: de meeste jongeren worden wel vijf keer per nacht lichamelijk of seksueel opgewonden. Hartstikke natuurlijk!