• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat is Kinky of Kink?

Wat is Kinky of Kink?

'Kink' of 'kinky sex' is een uitdrukking of begrip welke oorspronkelijk uit Amerika is overgewaaid. Als men dingen doet die door veel mensen als buitensporig, eng of vreemd worden gevonden, heeft dit de definitie ”kinky”.

Maar wat betekent kinky nou eigenlijk? Men stelt dat de betekenis van kinky seks eigenlijk seks is die de meeste mensen eigenlijk "niet normaal" vinden, waarbij de partners zelf hun grenzen bepalen.

Voorbeelden van kinky sex

Hieronder vind je voorbeelden van seks die veel mensen 'kinky' noemen. Ook door de mensen die het doen. Dat anderen hun kicks als vies, hoerig of eng beschouwen is voor velen juist een stuk van de kick van kinky seks.

SM

Dit staat voor sadomasochisme, een moeilijk woord wat een combinatie is van sadisme en masochisme. Dit betekent dat je plezier hebt in het pijn doen van een ander of het fijn vind om pijn te ondergaan en deze te onderdrukken. Bij SM gaat het dus om seks gepaard met kwelling.

Een fetisj

In het dagelijks leven staat een fetisj (in het Engels als fetish geschreven) bekend als een geliefd voorwerp. In de wereld van kinky is dit een bijzonder voorwerp of lichaamsdeel waar iemand opgewonden van raakt. Denk aan hoge hakken, voeten, latex, piercings of tatoeages.

 Swingen

Het tijdelijk ruilen van partner, dat is waar swingen voor staat. Er zijn zelfs speciaal georganiseerde avonden die bedoeld zijn om te swingen. Het doel van swingen is om je seksleven te vernieuwen en kent verschillende vormen. Zo kun je er voor kiezen om seks te hebben met je eigen partner in een ruimte waar een anders stel ook seks heeft. Of je gaat voor de volledige swap en ruilt met een ander stel van partner om seks te hebben.

Bondage

Hierbij wordt jijzelf of je partner vastgebonden. Dit om de bewegingsruimte te beperken. Dit kunnen alleen de polsen zijn maar ook andere lichaamsdelen. Ook bestaan er dingen als bewegingsbeperkende kleding. Bondage kan een gevoel geven van macht en hierdoor opwindend zijn.

 Exhibitionisme

Deze vorm van kinky seks is zelfs strafbaar in Nederland. Een exhibitionist is iemand die er opgewonden van raakt als anderen hem of haar naakt zien en dus ook de geslachtsdelen openlijk te zien zijn. Daarnaast hoort hier ook seks in het openbaar bij.

 Seks met meer dan één persoon

Iedereen heeft er wel eens van gehoord of misschien stiekem van gedroomd. Denk hierbij aan trio’s, orgies of seksfeestjes. Wanneer er en seksuele handeling wordt uitgevoerd waarbij meer dan twee mensen betrokken zijn, dan wordt dit door sommige mensen gezien als kinky.

Zie ook: