• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat is een Fetisj?

Een fetisj is een object of een materiaal dat een persoon (fetisjist) een gevoel van seksuele opwinding bezorgt.

Veel mannen vallen wel op hoge hakjes of spannende lingerie. En ook vrouwen hebben hun fetisjen: steeds meer vrouwen vallen als een blok voor zo'n ruige leather-look 'biker' of kunnen toch ook met een zekere opwinding genieten van de aanblik (in de spiegel) van een vrouw met een korset of kousen met jarretels. Zo kunnen ook materialen als kant, zijde of juist rubber of leer voor die 'extra prikkeling' zorgen. Het kan heel verschillend (en persoonlijk) zijn waar mensen seksueel opgewonden van kunnen raken. 

Fetisjisme staat soms negatief bekend, maar zorgelijk wordt het pas als iemand eigenlijk geen seksuele opwinding meer kan ervaren zonder die fetisj, dus zonder die materialen of objecten.

Waar de één het warm krijgt van leren zweepjes en bondage, wordt bij een ander het hoofd op hol gebracht door het zien van voeten. Hoor jij bij de groep die opgewonden raakt van fraai gelakte teennagels? Dan wil dat nog niet zeggen dat je een voetfetisj hebt. Pas wanneer je alléén opgewonden kunt raken van voeten (of een ander specifiek lichaamsdeel of voorwerp), is er sprake van een fetisj. 

De meeste bekende Fetisj is wel BDSM, oftewel Bondage & Discipline, Dominantie & Submissie en Sadisme Masochisme. Werd dit vroeger vooral geassocieerd met obscure praktijken in duistere keldertjes, tegenwoordig is het bijna salonfähig. Dat is mede te danken aan het succes van de 50 Shades of Grey boeken en films. Bij deze vorm van seks horen verschillende speeltjes en rollenspellen, om de sekspartner te ‘teasen’ tussen de lakens.

Maar er bestaan dus meerdere fetisjen, zoals:

  • Voet: Liefde voor voeten – in welke maat, kleur en geur dan ook – een veel voorkomende fetisj. De reden? Bij sommige mensen zorgt de typische geur van voeten voor een trigger van de hormonale reactie. Daarbij bevatten voeten ontzettend veel zenuwen. Het is daarom niet zo gek dat ze voor sommige mensen een erogene zone zijn.
  • Piercing: De simpelste vorm van een piercing zijn de gaatjes in je oren. Over het algemeen zijn die voor de sier en hebben ze geen seksuele bijbedoeling. Maar er is nog een hele wereld aan andere lichaamsdoorboringen. Denk aan tepel-, clitoris-, eikel-, lip- of tongpiercings. Die versieren het lichaam niet alleen; het koude harde metaal kan de seksuele opwinding een stuk intenser maken.
  • Haar: Ook wel bekend als trichofilie, komt – vooral bij mannen – met enige regelmaat voor. Wanneer deze groep mensen in contact komt met haar (dat kan rug-, oksel-, been-, hoofd-, maar ook schaamhaar zijn) raken zij opgewonden. Bij vrouwen komt deze fetisj in mindere mate voor, en ligt de focus meestal op baard-, borst- en balhaar.
  • Maschalagnia: Ook wel bekend als okselseks of Bagpiping. Het is de fetisj om je — als man — te verlustigen aan oksels van vrouwen (of mannen).
  • Katoptronophilia: Ofwel een spiegelfetisj. Mensen met deze voorkeur raken opgewonden bij het idee seksuele handelingen te verrichten voor, onder, naast of op een spiegel.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van fetisjen. Sneakers, ondergoed, natte kleding, gips, oren, neuzen; voor bijna alles zijn wel liefhebbers te vinden.