• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat is de G-plek of P-spot en A-plek?

De G-plek is een verborgen plekje in de vagina dat voor extra intense opwinding bij de vrouw kan zorgen. Er zijn vrouwen (zeker niet iedereen) die zeggen dat zij door deze plek voldoende te stimuleren een zogenaamd 'vaginaal orgasme' kunnen krijgen. Een wat steviger stimulatie kan daarbij wenselijk zijn.

Hoe vind je de G-spot of G-plek bij een vrouw?Waar zit de G-spot?

De G-plek kan worden gevonden door met de vingers zachtjes in de vagina glijden totdat je vrij vooraan een ribbeltje voelt. Dit ribbeltje is niet bij alle vrouwen even goed voelbaar. Net voorbij het ribbeltje vind je een klein stukje sponsachtig weefsel. De schede voelt glad, maar dit plekje voelt net iets anders. Dat is de G-spot. Druk daar wat steviger op in de richting van het schaambeen. Sommige vrouwen kunnen het gevoel krijgen dat zij moeten plassen en het kan ook zijn dat bij voldoende stimulatie een soort ejaculatie van vrouwelijk vocht optreedt.

De A-plek

De A-plek is een nog vrij kort geleden 'ontdekt' bijzonder plekje bij de vrouw. Deze ligt iets dieper in de vagina, ook aan de voorwand. Het is een bijzonder zacht plekje dat ligt tussen de G-plek en de baarmoedermond welke bij sommige vrouwen ook voor een orgasme kan zorgen als het gestimuleerd wordt.

Overigens zijn deze plekjes echt niet bij iedere vrouw even gevoelig. Dus maak je vooral geen zorgen als je het niet kunt vinden bij je partner of bij jezelf!

Er wordt tegenwoordig veel gepubliceerd over deze 'mysterieuze' plekjes bij de vrouw, het lijkt soms bijna een mode, maar boven alles is het natuurlijk van mens tot mens verschillend wat prettig wordt gevonden.

Voor vrouwen is het niet zo eenvoudig om zelf de G-spot te prikkelen. Ze kunnen er met hun eigen vingers niet goed bij. Daarom ook zijn er speciale toys om deze bijzondere plekjes bij de vrouw te stimuleren: de G-spot vibrator en de A-spot vibrator

Start niet als eerste met G-spotstimulatie; het is namelijk van belang dat de vrouw al behoorlijk opgewonden is en haar vaginawand is opgezwollen. Wanneer de G-spot even wordt aangeraakt dan kan de vrouw het gevoel krijgen dat ze moet plassen. Als de aanraking echter een paar seconden blijft duren dan verandert dat doorgaans in een fijn gevoel.

Om de G-plek te stimuleren tijdens vaginale seks, moet de penis (of dildo) de voorwand van de vagina raken (aan de kant van de buik). Hiervoor zijn verschillende standjes geschikt zoals 'op z'n hondjes'.

Wat is de P-spot?

De P-spot, soms ook mannelijke G-spot of A-spot genoemd, is een plek in de anus van mannen waar de prostaat voelbaar is. Bij het hebben van geslachtsgemeenschap is de prostaat een gevoelig punt. Bij massage hiervan door middel van anaal vingeren, het gebruik van een anale vibrator of door contact en wrijving door de penis tijdens geslachtsgemeenschap, kan een prettig gevoel ontstaan en kan een orgasme sneller komen en heviger aanvoelen.