• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat is Fellatio of pijpen?

Orale seks houdt in dat partners elkaars geslachtsorganen met de mond stimuleren. Orale seks bij de vagina noemt men cunnilingus, likken of beffen. Het likken en zuigen aan de penis heet fellatio of in de volksmond 'pijpen'. Waar de term 'pijpen' of het engelse 'blowjob' vandaan komt is vooralsnog een raadsel. "Fellare" betekent immers zuigen.

Voor sommige mannen is het extreem opwindend als hij in de mond van de vrouw kan ejaculeren. Waarschijnlijk omdat het naast de erotische kick vooral een bijzonder bewijs van vertrouwen lijkt. Bij fellatio hebben veel vrouwen uiteenlopende meningen. De overgrote meerderheid beschouwt het als opwindend om de penis van de partner in de mond te nemen, als deze tenminste schoon is natuurlijk. Sommigen hebben een grote aversie tegen fellatio, anderen hebben een hekel aan sperma hoewel het niet dik maakt en niet giftig is.

Pijpen is geen geheime wetenschap, maar een paar kneepjes moeten goed zitten. Denk daarbij niet aan de orale seks-klassieker "Deep Throat", waarin hoofdrolspeelster Linda Lovelace wil doen geloven dat vrouwen een penis geheel in de mond nemen. Achterin de keel bevindt zich de huig waardoor bij aanraking meteen braakneigingen kunnen ontstaan. Realistischer is het een man klaar te laten komen door het bovenste gedeelte van de penis in de mond te nemen en te zuigen, of de onderkant met de tong te prikkelen. Daarbij kan met de vrije hand de penis worden vastgepakt en langzame bewegingen gemaakt worden. Intensiteit, snelheid en synchronisatie met de hoofdbewegingen zijn daarbij voor iedereen verschillend. Feit is in ieder geval dat het in pornofilms getoonde tempo meestal als te snel wordt ervaren. In het algemeen geldt: fantasie en tong het werk laten doen en tandencontact vermijden. 

Voor vrouwen geldt: doe het alleen als je het zelf ook graag wilt. Doe geen seksuele handelingen als je er geen prettig gevoel bij hebt. Wil je het wel graag doen, let dan op waar je partner goed op reageert om te ontdekken wat hij het lekkerst vindt.