• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat is beffen of cunnilingus?

Het Latijnse woord Cunnilingus is een prachtig vreemd woord voor een betrekkelijk eenvoudige activiteit: het "bespelen" van de schaamlippen en kittelaar met de mond, de tong en soms ook de tanden. En dat deden niet alleen de Romeinen.

Cunnilingus is Latijn, maar gaat op zijn "Frans". Want cunnus is het vrouwelijke geslachtsdeel en lingere betekent likken. De echte filoloog zwijgt en geniet van zijn klassiekers. 
"... en mijn mond daalt diep en diep tevreden gelukzalig in haar hemelse schede". 
Het rijmt niet helemaal, maar het beschrijft precies het paradijselijke gevoel dat de orale bevrediging van de vrouw ook bij de man (of de lesbisch aangelegde befster) teweeg brengt. 

Cunnilingus is namelijk niets meer dan een moeilijk woord - een echte tongue twister - voor zoiets eenvoudigs als dat schaamlippen en clitoris met de mond, de tong en soms ook de tanden worden geliefkoosd. Tegenwoordig is het woord 'beffen' hiervoor veel gebruikt.

Er bestaan vele standjes voor orale (met de mond) stimulering, één ervan is natuurlijk standje 69, een combinatie van cunnilingus en fellatio. Maar gaat het alleen om het opwinden van de vrouw, dan komen ook andere standjes in aanmerking. De vrouw ligt bijvoorbeeld op de rug terwijl de partner tussen haar gespreide benen hurkt. Dat is anatomisch al tamelijk ambitieus want soms klaagt men in deze positie over een stijve nek. Vrouwen kunnen hun partners in dergelijke gevallen een beetje helpen door een kussen onder de billen te schuiven. Een andere oplossing is dat de vrouw in een hogere positie inneemt,  bijvoorbeeld op de rand van het bed.

Terwijl cunnilingus voor veel mensen in onze streken dus eerder een variant voor gevorderden is, is het in de VS eerder een instapdrug voor sex, omdat het niet leidt tot het verlies van maagdelijkheid. Daarmee lijkt cunnilingus op zijn tegenhanger: de fellatio. Daarover hebben we immers al van Bill Clinton geleerd dat het geen echte sex is ;-)

Tegenwoordig behoort cunnilingus niet alleen uit overwegingen van safer sex tot het vaste repertoire van geliefden. Talrijke vrouwen krijgen alleen al met deze techniek een orgasme.