• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Helpt masturberen tegen menstruatiepijn?

Het Menstrubatie onderzoek

Womanizer en The Female Company lanceerden de menstrubatiestudie.
Menstrubatie staat voor Menstruatie en Masturbatie – twee onderwerpen die gescheiden van elkaar gezien worden en ook beiden twee grote sociale taboes vertegenwoordigen. De merken hebben beide thema’s gecombineerd, niet alleen om deze taboes verder te doorbreken, maar ook om te controleren of en de mate waarin masturbatie menstruatiepijn pijn kan verlichten. 

Onderzoek

Voorafgaand werden de huidige menstruatiekrampen van de deelnemers in kaart gebracht met behulp van een vragenlijst. De resultaten hiervan waren het uitgangspunt voor deze studie. Gedurende 3 maanden hebben de deelnemers geen andere (menstruatie)pijnbestrijding gebruikt maar in plaats daarvan gemasturbeerd. Daarvoor hebben zij onder andere gebruik gemaakt van de Womanizer. Na de proefperiode gingen ze terug naar hun gebruikelijke manier van pijnbestrijding en -verlichting. Een laatste onderzoek na nog een maand was om te bepalen of masturbatie een langdurig positief effect heeft op de menstruatiepijn.

Pijn tijdens de menstruatie

De meest voorkomende menstruatiepijn is buikkrampen. Tijdens de periode trekt de baarmoeder krampachtig samen om zo het slijmvlies, dat zich de afgelopen maand heeft opgebouwd ter voorbereiding op een mogelijke zwangerschap, af te stoten. Dit veroorzaakt pijnlijke krampen. Er is geen verklaring waarom sommige vrouwen meer pijn of symptomen hebben dan anderen; het is individueel en mogelijk afhankelijk van veel factoren en invloeden.

Masturberen tegen mentruatiepijn

Tijdens en na een orgasme komen hormonen vrij die een positief effect hebben op het lichaam. Dit zijn endorfines, oxytocine en dopamine. Endorfine heeft een directe invloed op pijn, Oxytocine laat het lichaam ontspannen en Dopamine zorgen voor een innerlijk evenwicht. Hierdoor verhuizen pijntjes naar de achtergrond = pijnverlichting.

Uitkomst Menstrubatie onderzoek

Uit de resultaten van 3 maanden masturberen voor, tijdens en na de menstruatie is uitgekomen dat bij bepaalde symptomen vooral de frequentie afneemt. Met name krampen, pijn in de borsten en buik, onderrug en binnenkanten van de dij. Ook na de testfase blijken deelnemers nog minder last te hebben van bepaalde symptomen dan voor zij begonnen aan het onderzoek. Masturbatie vermindert dus ook pijn op de lange termijn en kan een blijvend, positief effect op de gezondheid en welzijn hebben.

Conclusie

Uit bovenstaande gegevens kun je opmaken dat masturberen kwalen voor of tijdens de menstruatie doet verminderen. Masturberen kan op verschillende manieren, de Womanizer kan hier een ideaal hulpmiddel bij zijn.