Glijmiddel verhoogt genot voor vrouwen

Meer genieten met glijmiddel70% van de vrouwen geniet meer van seks als er extra glijmiddel wordt gebruikt. Onderzoek onder 2500 vrouwen tussen de 18 en 68 jaar wijst uit dat glijmiddel het genot verhoogt. Glijmiddel werd vroeger vooral aangeraden bij problemen bij het vrijen, zoals vagina droogheid, maar het grote aanbod aan verschillende soorten glijmiddel maakt bijna elke vrijpartij lekkerder. Dat is niet vreemd: er is glijmiddel dat je ook kunt gebruiken voor een heerlijke massage, glijmiddel met uiteenlopende fijne geuren, zoete smaken of die zorgen voor een tintelend of verwarmend gevoel.

 
De vrouwen die deelnamen aan het onderzoek van het Amerikaanse Centre for Sexual Health Promotion (CSHP), gebruikten 6 verschillende soorten glijmiddel, op basis van water of siliconen. 
De meeste vrouwen (86%) in het onderzoek zijn hetero, 56% is getrouwd en de gemiddelde leeftijd is gemiddeld 33 jaar. Een eerder onderzoek van het CSHP onder mannen wees uit dat glijmiddel bij ongeveer een kwart van de vrijpartijen gebruikt wordt. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het vakblad Innovative Research on Sexual Health Session.
In de rubriek Glijmiddel & Massage zijn vele varianten glijmiddel te vinden, en bij elk product wordt uitgebreide uitleg gegeven. Pas op voor alternatieven voor glijmiddel zoals cremes, lotions of massage-olie. Deze producten kunnen condooms aantasten en bovendien bij de intieme delen voor irritatie en klachten zorgen.