• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat is yoni?

Wist je dat er heel veel verschillende betekenissen van het woord Yoni zijn? Van ‘bron van het leven’ tot ‘vagina’. Daarnaast heeft het woord veel andere betekenissen die allemaal een seksuele connotatie hebben, zoals bron, oorsprong, rustplaats, container.

Het woord Yoni is eeuwenoud en komt uit het Hebreeuws en Sanskriet. Het staat voor “baarmoeder”, “bron” en ook de “vagina”, maar het staat vooral voor vrouwelijke energie.

De laatste paar jaar is het woord Yoni super upcoming. We willen goed voor onze Yoni zorgen en kiezen daarom bijvoorbeeld biologisch katoenen tampons of maandverband. Ook kun je een andere weg inslaan en doen aan ‘yoni massages’, het 'yoni ei'* of 'yoni yoga'.

* Yoni is het woord voor heilige tempel, de oerbron waar de intuïtie, macht en wijsheid van vrouwen zetelt. Volgens de Taoïsten is het gebied rond de bekkenbodem de bron voor een lang, gezond en gelukkig leven. Om dat gebied in balans te krijgen, gebruikten ze het yoni-ei, of tantrisch ei: een kristallen ei dat in de vagina wordt ingebracht. Oefeningen met het ei versterken de bekkenbodem, dat kan vitaliteit en meer gevoeligheid brengen, incontinentie helpen voorkomen en seksuele energie opwekken. Soms ervaren vrouwen het als helend, dat kan komen omdat de vagina acupressuurpunten toegekend worden die met de belangrijke organen van het lichaam in verbinding staan.