• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Een flogger is een zweep met meerdere stroken bevestigd aan het uiteinde van het handvat

Een flogger is een (stroken)zweep met meerdere stroken bevestigd aan het uiteinde van het handvat. Dit soort zwepen worden vaak gebruikt bij een BDSM-rollenspel; om de onderdanige te straffen of juist liefdevol te strelen. Met de zweepjes kun je je speelmaatje op de billen, dijen en rug te tikken.

Een strokenzweep is meestal gemaakt zijn van siliconen, suède en/of leer en het aantal stroken kan variëren. Aan het uiteinde van het handvat zit een lusje zodat de gebruiker de flogger om de pols kan dragen. De verschillende materialen en de hoeveelheid stroken hebben invloed op het gevoel dat de zweep aan het lichaam geeft.

Binnen BDSM vind je verschillende machtsverhoudingen en fantasieën die middels een rollenspel tot uiting worden gebracht. Dit rollenspel speelt zich af tussen een dominant persoon en een onderdanige (sub). Bij dit 'spel' wordt vaak met wederzijds goedvinden een SM-zweep gebruikt. Het toedienen en het ondergaan van pijn wordt sadomasochisme genoemd. 

Over het algemeen heeft een strokenzweep een redelijk kort handvat, waardoor deze zwepen minder hard aan komen dan bijvoorbeeld crops of een bullwhip. Om die reden is een flogger uitstekend geschikt voor diegenen die voor het eerst met een rollenspel of zweep willen experimenteren.

Strokenzwepen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Hoe groter de zweep, hoe sneller en harder de slagen aankomen. Met langere stroken of een langer handvat kunnen de stroken een hogere snelheid behalen. Ook maken langere stroken de zweep zwaarder waardoor de impact toeneemt maar vergis je niet; Een kleiner zweep kan toch behoorlijk hard aankomen. De gemiddelde lengte van een strokenzweep ligt tussen de 30 en 50 cm. 

Het effect van een strokenzweep wordt ook bepaald door de hoeveelheid stroken en de lengte hiervan. Een zweep met meer stroken zal ook een groter oppervlak bestrijken. De energie van de slag wordt dan ook over een groter gebied verdeeld. Een flogger met slechts een paar stroken zal veel feller aanvoelen.

Als je nog weinig tot geen ervaring hebt met een zweepje is het goed om met een zacht materiaal te beginnen. Een flogger van siliconen of rubber is dan de beste optie. Een korte flogger komt minder hard aan dan een zweep met een lang handvat. Voor beginners is het daarom het beste om voor een klein zweepje te gaan. Heb je wat meer ervaring dan kan je altijd nog een grotere zweep in huis halen.
Wanneer je nog weinig ervaring hebt met het slaan van zwepen is het verstandig om eerst goed te oefenen met je zweep. Dit kun je doen door bijvoorbeeld op een kussen te oefenen. Zet bijvoorbeeld een kussen op de stoel en probeer of je door jou uitgekozen plek kunt raken. Bekijk goed welke afstand je nodig hebt om het kussen goed te raken. Het oefenen is belangrijk omdat een verkeerd geplaatste slag soms vergaande gevolgen kan hebben. Nieren, wervelkom, buik en het hoofd moeten daarom echt vermeden worde! De beste plekken om te slaan zijn gebieden waar veel lichaamsvet zit, zoals de dijen, kont en borsten. Mannen hebben weinig lichaamsvet op hun borstkas, maar wel genoeg spieren om het lichaam te beschermen.

Na het oefenen kun je met je sub aan de gang gaan. Bouw de zweepslagen langzaam op, begin niet gelijk te hard. De plek moet eerst een beetje opgewarmd worden om later hardere slagen prettig te laten aanvoelen. De sub kan ook gestreeld worden met de flogger. Laat de stroken daarvoor langzaam over het lichaam glijden. 

Een rubberen of siliconen zweep laat zich eenvoudig schoonmaken. Hiervoor vol staat een natte doek of een toy cleaner.

Merken
Materiaal
Kleur
Aantal in verpakking

Filteren

  • Prijs
    tot
  • Merken
  • Materiaal
  • Kleur
  • Aantal in verpakking