• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat is Cock Blocking?

De letterlijke vertaling van CockBlocken is het blokkeren (= block) van de penis (= cock). De term cockblock (of cock block) is afkomstig uit de Engels/Amerikaanse straattaal en het staat voor een actie, al dan niet opzettelijk, die voorkomt dat iemand anders seks heeft. In ons land wordt dit woord met name door jongeren gebruikt.

De persoon in dit verhaal (kunnen ook meerdere personen zijn) die verantwoordelijk is voor het blokkeren van de seksuele interactie, wordt ook wel de cockblokker genoemd.

Dergelijk gedrag wordt naar verluidt ingegeven door jaloezie, (zelf)bescherming of concurrentie, hoewel het soms per ongeluk of onopzettelijk gebeurt. Vaak zijn het de vrouwen die verantwoordelijk zijn voor cockblocking en in veel gevallen zorgt dat voor een hoop frustraties bij het mannelijke geslacht. Want als er iets is wat de mannen met elkaar gemeen hebben dan is het wel de jagersinstinct. Sterker nog: mannen gunnen het elkaar onderling juist om te scoren en bij vrouwen is dat helaas niet altijd het geval.

Er zijn meerdere soorten cockblocks, dit zijn wat voorbeelden:

  • Oh-zo-dichtbij-cockblock - op het moment dat je in actie wil komen komt er iemand in de buurt staan/zitten 
  • Detective cockblock - iemand probeert de boel te saboteren en bedenkt een plan om te voorkomen dat een vriend(in) ervandoor gaat
  • ‘Voor je eigen bestwil’-cockblock - wanneer iemand besluit in te stappen en de besluitvorming voor een vriend(in) overneemt bv om dat deze te dronken is
  • Familie cockblock - wanneer je actie voortijdig wordt verstoord door binnenstormende familieleden
  • Autoblock - hierbij ben je zelf de cockblock, je bent bv de condooms vergeten of je kotst de boel onder