• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Zijn dunne condooms net zo veilig als gewone condooms?

Voor veel mannen zijn dunne condooms een absolute uitkomst! Ze voelen zich tijdens de seks meer op hun gemak en ervaren meer gevoel met dunne condooms. Vaak wordt aan Condoom-anoniem gevraagd of ultradunne condooms net zo veilig zijn als gewone condooms. En of dunne condooms sneller stuk gaan dan gewone condooms. Een logische vraag! Condooms gebruik je om je te beschermen tegen SOA en zwangerschap. Als een condoom scheurt ben je niet beschermd, dus je wil een betrouwbaar condoom. Maar ook graag condooms waarbij je meer gevoel hebt. Maar is een dunner condoom betrouwbaar? 

Goed nieuws: condooms en Europese regelgeving

Condooms zijn medische hulpmiddelen. Daarom moeten condooms voldoen aan strenge richtlijnen en verplichte tests kunnen doorstaan. Dat geldt voor alle condooms van elk merk dat je in Europa kunt kopen. Dus ook voor ultradunne condooms. Dat een condoom voldoet aan de regelgeving zie je aan het CE-logo op de verpakking. Het nummer dat er onder staat verwijst naar de "notified body": de keurings-instantie.

Dus dunne condooms zijn net zo veilig?

Door steeds geavanceerdere productiemethoden kunnen fabrikanten steeds betere producten maken. Dat geldt ook voor condooms. De dikte van een 'gewoon' condoom is gemiddeld 65 micron (=0,065 mm). Dunnere condooms zijn zo'n 20% dunner.  In onze Dunste Condooms Top 10 hebben we de allerdunste condooms op een rij gezet, en je vindt er een tabel met de diktes van de meeste Durex condooms. Een condoomfabrikant wil steeds dunnere condooms maken, want dat verkoopt goed omdat mensen meer gevoel met condooms willen. Maar fabrikanten willen natuurlijk nooit een slecht condoom op de markt brengen. Daarom wordt er voortdurend onderzoek gedaan naar betere en dunnere condooms. 

Scheurt een dunner condoom sneller?

Bij juist gebruik zal een dunner of ultradun condoom veilig zijn, net als voor elk condoom geldt dat het je beschermt als je het goed gebruikt. Als een condoom gescheurd raakt is dat in vrijwel alle gevallen te wijten aan mogelijke foutjes en problemen met condooms. Zorg dus dat je weet hoe je condooms op de juiste manier gebruikt en geen foutjes maakt. Dan kun je optimaal genieten en voel je je beschermd!