• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Penis wassen: in 5 stappen je penis schoonmaken

Penis wassen: in 5 stappen je penis schoonmaken

Is het nodig om je penis regelmatig te wassen? Ja, een schone penis is beter voor je gezondheid en die van je partner. Dagelijks moet je urineresten en talg onder de voorhuid van je jongeheer vandaan wassen om ‘m schoon en verzorgd te houden. Hoe je dat makkelijk en zorgvuldig kunt doen, en zo smegma en nare geurtjes kunt voorkomen, leggen we je hier uit.

Begin op tijd

Vooral jonge jongens moeten goed opletten dat ze hun piemel schoon houden. Als je nog in de groei bent, kan het soms nog moeilijk zijn om de voorhuid helemaal naar achteren te trekken, om goed onder je eikel te kunnen schoonmaken. Toch is dat heel belangrijk, omdat zich hier resten van urine, talg en resten van sperma kunnen ophopen. De olieachtige substantie die onder de voorhuid ontstaat noemen we smegma

Een ophoping van resten kan voor een vreemde geur van de penis zorgen. Ook kan het irritatie veroorzaken en in ernstige gevallen zelfs een infectie. Ook als je besneden bent, is je penis wassen dagelijks noodzakelijk.

Stappenplan penis wassen

Maar geen zorgen: door je penis goed schoon te maken, kun je problemen eenvoudig voorkomen. Volg ons simpele stappenplan voor een peniswasbeurt hieronder op en je bent klaar voor een frisse, nieuwe dag!

Stap 1: was je penis elke dag 

Het beste kun je smegma en urineresten elke dag van je penis wassen. Daarvoor is het het handigst als je gewoon elke dag even kort onder de douche stapt. Gebruik anders overvloedig lauw water om je penis te wassen.

 

Stap 2: trek je voorhuid helemaal terug

Onder de douche kun je je penis het gemakkelijkst wassen. Trek je voorhuid helemaal terug, zodat je de complete eikel en het randje onder de eikel helemaal schoon kunt maken.

 

Stap 3: gebruik water en je handen

Was de urineresten en eventueel het talg weg met water. Gebruik hiervoor gewoon je handen, net zolang tot je voelt dat het gebied rond je eikel helemaal schoon is.

 

Stap 4: gebruik geen zeep

Gebruik geen geparfumeerde zeep, dat kan gaan irriteren. Ook kunnen zeepresten juist bacteriegroei stimuleren. Huidneutrale douchegel of speciale intieme reinigingsproducten kun je wel veilig gebruiken.

 

Stap 5: spoel goed na en droog goed af

Heb je toch een zeepachtig product gebruikt? Vergeet dan niet goed na te spoelen, voordat je de voorhuid weer over de eikel schuift. Droog ook je penis na het douchen af. Gebruik natuurlijk altijd een schone handdoek.

Signaleer problemen tijdig

Bij regelmatige hygiëne zal er niet snel iets aan de hand zijn. Toch is het zinvol te letten op signalen dat er iets mis is met je piemel:

  • Als je de voorhuid niet (meer) van de eikel krijgt.
  • Als je afscheiding hebt of bijzonder veel smegma.
  • Als je jeuk krijgt aan je eikel.
  • Als je piemel stinkt.

Bovenstaande symptomen kunnen duiden op een soa of een ontsteking van de eikel. Hiervoor zul je dan echt een dokter in moeten schakelen.


Rinz24: intieme reiniging voor mannen

Je penis kun je gewoon wassen met (voornamelijk) water en eventueel een niet-prikkende, huidneutrale douchegel zoals Sanex. Maar soms heb je wat extra ondersteuning nodig in de vorm van een speciaal intiem reinigingsproduct voor mannen.  


Rinz24 is er voor de intieme delen van de man. Het is speciaal ontwikkeld om de penis schoon en fris te houden, vooral als je last hebt van smegma. Het product gaat geurtjes en bacteriën tegen en verfrist en reinigt je penis, ook zonder water doordat je het direct uit de tube kunt gebruiken. Ook heel handig zijn de speciale Rinz24 verfrissingsdoekjes voor de penis. De vochtige wasdoekjes hebben net als de wasgel de speciale Intiman™ formule. Ze zijn per stuk verpakt en ideaal om de penis en balzak even op te frissen na een avond stappen of als je bijvoorbeeld op een festival bent.

Meer info: naar de website van Rinz24