• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Waarom stinkt mijn penis? Oorzaken en tips

Oei, je penis ruikt niet zo fris. Hoe komt dit en wat kun je eraan doen? In dit artikel helpen we je met het verklaren van een stinkende penis en geven we je nuttige tips om dit te verhelpen en in het vervolg te voorkomen.

Je penis ruikt niet fris. Wat nu?

Veel mannen schamen zit als hun penis stinkt. Het kan hun seksleven flink verstoren. Maar wat is er precies aan de hand als je penis niet fris ruikt? 

Er kunnen verschillende oorzaken zijn. Vaak is het gewoon een kwestie van wat slechtere hygiëne, zoals wanneer je een paar dagen op een festival of op een kamp bent. Je penis goed wassen kan dan helpen: volg ons 5-stappenplan en je bent er in de meeste gevallen snel weer vanaf.

Wat merk je aan je penis?

In andere gevallen is er echt iets aan de hand en moet je voor de zekerheid toch even naar de dokter.

Een stinkende penis waarmee meer aan de hand is dan alleen een wat verslechterde hygiëne heeft vaak de volgende symptomen:

  • De voorhuid kleeft aan de eikel.
  • Er is veel smegma, talg of een andere afscheiding te zien.
  • Je eikel is geïrriteerd of jeukt.

Een infectie aan de eikel kan ontstaan doordat de penis langere tijd niet goed gewassen is. Maar ook een soa (seksueel overdraagbare aandoening) kan aan de bovenstaande symptomen ten grondslag liggen.

Over het algemeen weet je zelf wel of het een uitzonderlijke situatie is of niet. Luister naar je eigen lichaam.

Tips om een stinkende penis tegen te gaan

Er zijn een paar simpele dagelijkse tips die je op kunt volgen om nare geurtjes bij je intieme delen te voorkomen.

 

  1. Was je penis elke dag met overvloedig lauw water

Als je je dagelijkse douche neemt, trek je voorhuid dan helemaal naar achteren en was urine- en talgresten goed onder je eikel weg.
Meer lezen over hoe je je penis schoon houdt.

 

  1. Gebruik geen geparfumeerde zeep

Je penis met (geparfumeerde) zeep wassen is geen goed idee. Dit veroorzaakt irritaties en kan juist bacteriegroei in de hand werken. Kies voor een huidneutrale oplossing of gebruik alleen water. Er zijn ook speciale reinigingsproducten voor de intieme zone van mannen verkrijgbaar (zie onderaan dit artikel).

 

  1. Was ook het hele gebied tussen je schaamstreek en anus

Het gebied rond je ballen en je anus kan een penetrante geur veroorzaken, zeker na transpiratie door inspanning. Houd daarom het gebied gebied tussen je benen goed schoon met lauwwarm water en huidneutrale producten. Zorg ervoor dat je goed droog bent voordat je je weer aankleedt.

 

  1. Draag ondergoed van katoen

Zorg voor ondergoed van natuurlijke stoffen als katoen of linnen. Zo kan het gebied rond je penis en testikels goed ‘ademen’ en zweet opnemen.

 

  1. Zorg voor een gezondere levensstijl

In het algemeen kun je veel problemen in je genitale zone voorkomen door er een gezondere levensstijl op na te houden. Stop met roken, eet meer groenten en fruit en zorg voor een regelmatige nachtrust. Roken, alcohol en ongezonde voeding hebben een negatief effect op je lichaamsgeur, ook in je kruis.

Rinz24: intieme reiniging voor mannen

Je penis kun je gewoon onder de douche wassen met veel lauw water. Ook kun je huidneutrale reinigingsproducten gebruiken. Zeep met parfum gebruik je beter niet, omdat dat irriteert en bacteriegroei veroorzaakt.

Wat wél kan is een speciaal reinigingsproduct voor mannen. Nooit meer een stinkende penis! Rinz24 is speciaal ontwikkeld voor de intieme delen van de man. 

Het gaat geurtjes en bacteriën te lijf en houdt je jongeheer fris, de hele dag door. Je kunt het product direct uit de flacon gebruiken, ook zonder dat je onder de douche staat.