• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Micropenis? Sekstips bij een kleine penis!

Denk je dat je een (te) kleine penis hebt? Veel mannen maken zich hier zorgen over. Maar over een micropenis spreek je pas officieel wanneer je piemel in slappe toestand minder dan 3,8 cm lang is. Dat is gemeten vanaf het schaambeen tot het topje van de penis in uitgerekte toestand. Minder dan 0,6% van de mannen heeft een micropenis.

De kans dat je een micropenis hebt is dus heel klein. Maar goed, je zult maar tot die 0,6% van de mannen behoren. Of, en dat is eigenlijk veel waarschijnlijker, je hebt niet écht een micropenis maar wel een ‘gewone’ kleine piemel.

Maar dat hoeft geen probleem te zijn voor goede seks! We geven je graag een paar tips om van een rijk seksleven te genieten!

Wat is een micropenis?

Eerst even een misverstand uit de weg helpen: een micropenis is geen zwans die gewoon een beetje klein is uitgevallen.

De cijfers:

  • Een penis heeft een ‘normale’ lengte als hij in erectie tussen de 10 en de 16 centimeter meet. 
  • De gemiddelde lengte van een slappe penis is zo’n 9 centimeter. 
  • De gemiddelde lengte van een stijve penis is zo’n 13 centimeter.

Is jouw penis in slappe toestand minder dan 9 cm lang, maar langer dan 3,8 cm? Dan heb je een kleine piemel. Kleiner dan gemiddeld. Misschien niet zo leuk, maar je noemt het géén micropenis. Meer lezen over de gemiddelde grootte van een penis.

Oorzaak micropenis: hormonale afwijking

Een micropenis is een lichamelijk probleem dat al kort na de geboorte wordt vastgesteld. Meestal ligt hier een hormonale afwijking aan ten grondslag, zoals een ongevoeligheid voor testosteron. Bij jonge jongens kan een micropenis behandeld worden door testosteron toe te dienen. Werkt dit niet, dan is de jongeman soms op een penisreconstructie aangewezen. Het spreekt voor zich dat mannen er (psychisch) zeker last van kunnen hebben als er sprake is van een micropenis, zo kan het erg onzeker maken.

Geen micropenis, maar wel een te kleine penis?

Wat nu als je gewoon een kleine penis hebt? Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Hier hebben we enkele tips voor mannen met een kleine piemel.

  1. Kies een passend standje

Heb je een kleine penis (of heeft je vriend een kleine penis), dan kies je het beste een seksstandje waarbij de penis zo diep mogelijk penetreert. Doggystyle (op z’n hondjes) is in dat geval een goed standje, net zoals missionaris waarbij de vrouw haar benen over zijn schouders legt.

  1. Train (als vrouw) je bekkenbodemspieren

Je partner kan haar vagina strakker houden door dagelijks haar bekkenbodemspieren te trainen. Er zijn verschillende (yoga)oefeningen waarmee je deze spieren traint. Een paar minuten aanspannen en ontspannen per dag kan al genoeg zijn. Ook het dragen van vaginale balletjes trainen de spieren in de vagina.

  1. Doe meer met je handen en je tong

Seks is meer dan penetratie met de penis alleen. Gebruik ook je handen en je tong om haar te stimuleren. Sowieso zijn er maar heel weinig vrouwen die klaarkomen van alleen penetratie (penis in de vagina).

  1. Pijpen is makkelijker!

Wist je dat een kleine penis een groot voordeel bij het pijpen betekent? Je piemel gaat gemakkelijker voor een groot deel in haar mond en ze krijgt minder snel kramp in haar kaak. Misschien profiteer je als klein geschapen man wel van extra veel en extra lange orale seks. Elk nadeel heeft z’n voordeel, nietwaar?

  1. Gebruik speeltjes

Is je natuurlijke gereedschap wat aan de kleine kant? Gooi dan wat profi sekstools in de strijd. Je kunt bijvoorbeeld cockringen gebruiken voor een extra harde erectie of een penissleeve voor een dikkere pik met ribbels. Ook experimenteren met geribbelde condooms kan leuk zijn!