• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Hoe meet je de penis voor de juiste maat condooms?

"Ik heb een vraag over de manier waarmee het merk MySize de diameter van de penis bepaalt. Hoe wordt de maat van de condooms nu berekend?
Naar mijn weten is de diameter van een cirkel namelijk de omtrek gedeeld door Pi, maar volgens de maatberekening voor condooms op jullie site blijkbaar niet.

Mijn omtrek van 13 centimeter gedeeld door π (Pi =  3,14) = 41mm doorsnee, terwijl de tool op jullie site daarbij 64mm als ideaal aangeeft. Waarom is er een verschil is tussen de wiskundige berekening en de berekening van MySize?"

Antwoord:

Je berekening klopt helemaal, maar condoommaten worden niet gemeten in diameter (zoals je hebt berekend), maar de maat van condooms wordt altijd aangegeven als nominale breedte

De nominale breedte is de breedte van het condoom als deze plat op tafel ligt.

De fabrikant van MySize condooms heeft dus een maattabel voor condooms ontwikkeld, waarbij de gebruiker de omtrek van de penis meet, en de fabrikant geeft dan aan welke nominale breedte condoom daar 't best bij zou passen. (in theorie, want een persoon kan er zelf de voorkeur aan geven een strakker of juist ruimer condoom te willen gebruiken.)
 
Moeite met de juiste omtrek van de penis te bepalen? Vind hier meer info over je penis opmeten.