• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Juiste gebruik van een glijmiddel

Wat is de juiste manier om een glijmiddel te gebruiken?

Omdat er nog genoeg vragen zijn bij het wel/niet gebruiken van een glijmiddel, hieronder wat tips over hoe je glijmiddel het beste kunt gebruiken.

Hoe gebruik je glijmiddel correct?

Er zijn twee basisstappen om te onthouden:

  • Stap 1: Breng de gewenste hoeveelheid glijmiddel aan op je vingers of de palm van je hand. Het is het beste om het eerst een beetje op je hand te wrijven. Dit zal ervoor zorgen dat je niet te veel op één plek aanbrengt en ook om het een beetje op te warmen zodat het niet te koud aanvoelt op de huid.
  • Stap 2: Breng vervolgens het glijmiddel dat je op je handen hebt aan op de plekken waar je extra glijvermogen wil hebben. Dit kan je intieme zone zijn, je speeltje of de rug van je partner om hem/haar te masseren.

Dat is eigenlijk alles. Oefening baart kunst; na verloop van tijd weet je precies hoe een glijmiddel te gebruiken. Toch zijn dit lang niet alle vragen die kunnen opduiken als het gaat om het gebruik van glijmiddel.

Hoeveel glijmiddel heb je eigenlijk nodig?

Dat hangt natuurlijk altijd af van je persoonlijke wensen en waarvoor je het gebruikt, maar we raden meestal een hoeveelheid glijmiddel ter grootte van een hazelnoot aan. Het beste is om gewoon een beetje op je vinger te doen en te kijken of dat genoeg is. Iets meer kan altijd ;-)

Hoe lang gaat een glijmiddel mee?

Net als veel andere medische producten hebben glijmiddelen een houdbaarheidsdatum. Met andere woorden, een datum tot wanneer ze kunnen worden gebruikt als ze ongeopend zijn. Deze datum verandert echter zodra ze open zijn. Glijmiddelen hebben over het algemeen een houdbaarheid van 5 jaar. Op de meeste producten staat een houdbaarheidsdatum. Na opening is een goed glijmiddel, op basis van siliconen of water, tenminste nog 6-12 maanden veilig te gebruiken.

Volgens de Nederlandse wet is het verplicht dat alle glijmiddelen voorzien zijn van een houdbaarheidsdatum. Vaak staat er dus op de verpakking een 'ten minste houdbaar tot'-datum staat op producten. Glijmiddelen zijn producten die niet snel bederven dus over het algemeen kun je dit soort producten langer gebruiken dan de aangegeven houdbaarheidsdatum. Echter bestaat er wel de mogelijkheid dat de kwaliteit na die tijd achteruit zal gaan. Op de verpakking van een glijmiddel staat over het algemeen dat deze tot drie maanden na opening houdbaar is. Dit is wat de fabrikant garandeert, maar over het algemeen zal het product wel langer goed blijven dan deze drie maanden. Zoals voor veel producten voor persoonlijke verzorging geldt, geldt ook voor glijmiddel dat het niet meteen bedorven is wanneer het over de datum is. De houdbaarheid hangt ook nog af van een paar andere factoren:

  • Sluit de tube of flacon na gebruik altijd goed af. De houdbaarheid van glijmiddel is te verlengen door de verpakking na gebruik altijd goed af te sluiten. Glijmiddel blijft langer goed blijft in een goed gesloten verpakking want dit voorkomt dat er bacteriën inkomen die het product sneller kunnen doen bederven. Glijmiddelen op basis van water kunnen zelfs uitdrogen als je de verpakking niet goed sluit.
  • Bewaar het glijmiddel op een droge en niet te warme plaats. Het nachtkastje is meestal een geschikte plaats om het glijmiddel te bewaren, bovendien praktisch binnen handbereik.

Glijmiddel voor orale seks

Als je glijmiddel in je seksleven gebruikt, kan het zijn dat jouw mond of die van je partner er soms mee in contact komt. Dat is de reden dat veel mensen zich afvragen of het veilig is om glijmiddel in te nemen. Wanneer het glijmiddel enkel ingrediënten bevat welke volledig onschadelijk zijn, is dat uiteraard geen probleem. Let hier dus op als je een glijmiddel koopt.

Een glijmiddel dat smaakt naar olie of siliconen is niet erg smakelijk dus biedt Condoom-Anoniem een ruim assortiment aan glijmiddelen met een smaakje aan waarmee je de orale seks lekkerder maakt. Wat overigens ook uitstekend werkt in combinatie met een latex condoom, veel mensen vinden die smaak namelijk ook zeer onprettig maar willen liever geen smaakcondooms gebruiken.

Glijmiddel en condooms

Je moet een beetje voorzichtig zijn als je glijmiddel en condooms samen gebruikt. Sommige glijmiddelen kunnen condooms beschadigen, wat natuurlijk betekent dat ze niet langer veilig zijn. Glijmiddelen op oliebasis kunnen bijvoorbeeld condooms aantasten. De glijmiddelen op onze website zijn allemaal veilig te gebruiken in combinatie met latexcondooms. Meer informatie over glijmiddel vind je hier.

Glijmiddel gebruiken met seksspeeltjes

Glijmiddelen op waterbasis kunnen probleemloos met seksspeeltjes worden gebruikt. Een beetje voorzichtigheid is altijd geboden met glijmiddelen op siliconenbasis. Er zijn een aantal siliconen die siliconen speelgoed kunnen aantasten. Daarom adviseren wij bij gebruik van een siliconen glijmiddel op een klein stukje van je speeltje te testen voordat je ze gebruikt

Geen producten gevonden...

Filteren

  • Prijs
    tot
  • Merken