• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Condooms bij Kruidvat, Etos en andere winkels

Waar kun je condooms kopen?

Condooms zijn in Nederland en België over het algemeen gemakkelijk te koop. Heb je zo snel mogelijk condooms nodig, dan moet je naar een gewone winkel. Een supermarkt, drogist of tankstation biedt je meestal keuze uit enkele soorten condooms, vaak het merk Durex, soms een ander merk of eigen merk. 

Condooms bij Kruidvat

Kruidvat is een drogisterij discounter met veel winkels in Nederland en België, dus er is altijd wel een Kruidvat in de buurt. Je vindt er enkele soorten Durex condooms en Kruidvat condooms, het eigen merk. Bij veel Kruidvat filialen staan de condooms in de buurt van de kassa of achter de kassa. 

Condooms bij Etos

Etos is een drogisterij van dezelfde keten als Albert Heijn. Ook bij Etos vind je Durex condooms en het eigen merk Etos condooms. Ook bij Etos vind je de condooms meestal in de buurt van de kassa.  

Condooms bij Albert Heijn, Jumbo  en andere supermarkten

Meestal is de keuze bij een supermarkt beperkt tot enkel Durex. In de meeste supermarkten staan de condooms meestal bij de  verzorgingsproducten, soms in de buurt van de klantenservice. 

Condooms bij Lidl en Action

Sommige van deze prijsvechters bieden soms condooms aan, maar niet altijd. Durex zul je er niet snel vinden, goedkopere merken wel. Het goede nieuws is dat deze goedkopere merken aan dezelfde wettelijke eisen moeten voldoen. Goedkopere condooms zijn daardoor net zo betrouwbaar. Dat geldt ook voor de huismerk condooms van andere winkels. 

GGD Condooms

Bij een aantal (niet alle) GGD's in Nederland kun je condooms kopen voor een heel lage prijs. Vaak is dat bij de SOA Poli van de GGD. 

 

Waarom staan condooms meestal in de buurt van de kassa?

Simpel: om diefstal te voorkomen. Veel mensen vinden het niet prettig om een pakje condooms af te rekenen bij de kassa, waarmee de verleiding kan ontstaan een pakje condooms te stelen. Bovendien zijn Durex condooms best duur (vaak rond de 10 euro of meer voor een doosje). Tip: Durex condooms zijn niet veiliger dan andere merken, omdat er wettelijke regels zijn waaraan elk merk moet voldoen. (Lees hierover meer in ons artikel Wat kosten condooms? Zijn dure condooms beter?)

 

Waarom heeft Kruidvat geen MySize of andere merken?

De meeste winkels verkopen niet zo veel condooms. Voor veel winkels is het daarom geen belangrijk product. Winkelruimte is duur, en men gebruikt de beschikbare ruimte graag voor zoveel mogelijk verschillende producten, liefst populaire producten. Een merk als MySize heeft 7 verschillende maten, het is niet aantrekkelijk daar voorraad van aan te houden. 

XL condooms of strakkere condooms zul je dus niet snel vinden bij Kruidvat, Etos of Albert Heijn. De condooms in de winkel hebben vrijwel altijd een gemiddelde maat (nominale breedte van 52-56mm). Als er wel XL condooms staan, let dan op de nominale breedte: 57mm (Durex XL) is eigenlijk nog geen XL condoom! Hoe weet je welke maat condoom het best past?