• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Vaginale geneesmiddelen en condoombeschadiging

Vetten zoals babyolie, vaseline en massageolie tasten het rubberlatex van condooms aan, maar ook vaginale geneesmiddelen bevatten naast de werkzame stoffen diverse (vettige) hulpstoffen, die de kwaliteit van latex ernstig kunnen beïnvloeden.

Onder deze hulpstoffen behoren onder andere paraffine, witte vaseline en lecithine. Uit onderzoek met een vaginale capsule (Gyno-Daktarin) is gebleken dat het effect hiervan op het rubber van condooms zo sterk is dat er een grote kans bestaat dat het condoom niet meer veilig genoeg is.

Gelijktijdig gebruik van bepaalde vaginale middelen en condooms is daarom af te raden. Over het algemeen zul je bij dergelijke geneesmiddelen waarschuwingen hiervoor in de bijsluiters lezen. Het is raadzaam om, wanneer je condooms gebruikt en vaginale geneesmiddelen krijgt voorgeschreven je huisarts of apotheker hierover te raadplegen.

Ook moet je je realiseren dat wanneer condooms beschadigd raken zij niet alleen geen bescherming meer bieden tegen ongewenste zwangerschappen maar ook geen bescherming meer bieden tegen SOA.

Latexvrije condooms

Voor mensen met een latexallergie worden latexvrije condooms gemaakt die verschillende voordelen hebben boven normale latex condooms. Eén van de voordelen is dat de meeste latexvrije condooms meestal wél tegen middelen als paraffine, witte vaseline en lecithine bestand zijn.