• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat is vabbing?

Vabbing is een fenomeen waarbij vrouwen hun lichamelijke sappen gebruiken als parfum en volgens TikTok-gebruikers is dit dé manier om een partner aan de haak te slaan.

Hierbij steek je je vingers even bij jezelf naar binnen en ‘dab’ je het vocht op je polsen, nek en achter de oren. Precies op de plekken waar je doorgaans parfum zou spuiten.

Het vaginale vocht zou namelijk feromonen bevatten die je helpen bij het aantrekken van partners. Velen TikTokkers zweren hierbij.

Om te bepalen of ‘vabbing’ je daadwerkelijk kan helpen bij het aantrekken van een partner moet er gekeken worden naar feromonen. Bij dieren is het bekend dat ze een bepaalde klier hebben dat het molecuul aanmaakt, waarmee ze soortgenoten van de andere sekse aantrekken om te paren. Mensen maken dit chemische stofje trouwens ook aan en scheiden feromonen uit via de zweetklieren, dus niet via de vagina.

Hoewel er geen onderzoek is gedaan naar de legitimiteit van ‘vabbing’, kan het er wel voor zorgen dat vrouwen zich hierdoor anders opstellen. Wat op z’n beurt weer seksueel aantrekkelijk kan zijn..

Dus: je kunt het proberen, maar verwacht niet dat daardoor potentiële partners in bosjes aan je voeten vallen.