• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat is Swingen? Wat zijn Swingers?

Swingen is sex hebben met, of in bijzijn van andere stellen (mannen en vrouwen). het is een ander en tegenwoordig vaker gebruikt woord voor partnerruil.
"Swingen is plezier voor vier of meer" is een kreet die regelmatig voorkomt in deze kringen. Respect en veiligheid staan daarbij doorgaans zeer hoog in het vaandel. Veelal zijn het vaste stellen die al langer een relatie hebben die aan Swingen beginnen.

Het is niet verstandig te gaan Swingen om een mogelijk slechte seksuele relatie met de eigen partner te redden. Integendeel: om te kunnen swingen moeten partners een ijzersterke relatie hebben aangezien soms grenzen opgezocht zullen worden die voor stress in de eigen relatie kunnen zorgen. Swingers kunnen terecht in parenclubs, maar swingers spreken ook af bij andere stellen thuis (thuisdaten). Beginnende swingers nemen vaak de eerste stappen naar parenclubs aangezien ze dan niet meteen 'vast zitten' aan een ander stel.
 
Swingen hoeft niet te betekenen dat mensen alles met anderen doen. Er bestaan verschillende niveau's in het swingen. De twee bekendste zijn Soft Swap en Full Swap.
Softswap is dat men het fijn vindt om te strelen en te zoenen en niet verder wil gaan dan dat. 
Fullswap betekent dat men ook gemeenschap heeft met andere partners.

Het spreekt voor zich dat het bij wisselende sekspartners het altijd zeer belangrijk is om veilig te vrijen en dus condooms te gebruiken.