• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Spaanse Vlieg of Spanish Fly

Spaanse Vlieg is een middeltje dat onder de afrodisiaca valt en een lustverhogende werking zou hebben voor zowel mannen als vrouwen. Het toedienen van het middeltje gebeurt door enkele druppels ervan met een drankje of water te mengen. Het zou na het opdrinken voor seksuele opwinding moeten zorgen.

Er zijn verschillende variaties van de 'Spanish Fly' verkrijgbaar in de handel. Sommigen hebben een extra ero-supplement en soms zijn het pilletjes in plaats van een vloeistof. Het blijft echter altijd een vraag én discussie of de middeltjes écht werken als lustopwekkers. Het is nooit bewezen dat het ook echt en voor iedereen werkt.

Over het algemeen kan gesteld worden dat sommige middeltjes wel werken, maar alleen als je er open voor staat. Met andere woorden: Spaanse Vlieg kan voor extra opwinding zorgen als je zin hebt in seks of als je opgewonden wil raken. Heb je geen zin in seks of om opgewonden te raken dan kun je -in theorie!- het flesje leeg drinken zonder dat er iets gebeurt.

De naam Spanish Fly doet vermoeden dat er echt Spaanse vliegen in zouden zijn verwerkt, maar dat is niet waar. Originele Spanish Fly is in feite niets meer dan het gedroogde en gemalen lichaam van een smaragdgroene kever (Cantharis Vesicatoria, 15-22 mm lang en 5-8 mm breed), de Spaanse vlieg dus. Al van in de oudheid wordt het gebruikt als medicijn om urine af te drijven en als afrodisiacum. De kever ‘Spaanse vlieg’, die in zuidelijke delen van Europa voorkomt, gebruikt een verdedigingsmiddel tegen planteneters. De kever scheidt een vloeistof af waardoor hongerige beestjes ervan afzien om een tweede maal in ‘zijn’ plant te bijten. Op zich lijkt dit niet echt seksueel, maar het verhaal gaat verder…
Er is een andere kever, de Neopyrochroa Flabellata, die er een zeer interessant paringsritueel op nahoudt. Eerst neemt de mannelijke kever wat van de vloeistof, die de Spaanse vlieg afscheidt, op in een klier op zijn kop. De vrouwelijke kever onderzoekt daarna zijn kop en als er wat van het goedje aanhangt, is ze bereid om te paren. Tijdens de paring geeft het mannetje de vloeistof door aan het vrouwtje. Zij gebruikt op haar beurt het goedje om haar eitjes te beschermen, zodat deze niet worden opgegeten. 
Wellicht hebben onderzoekers in de oudheid dit paringsritueel onderzocht en zijn ze tot de conclusie gekomen dat de vloeistof van de Spaanse vlieg de oorzaak is van de paardrang van de Neopyrochroa Flabellata en beslisten ze om het goedje op mensen te gebruiken.

Niet zonder gevaar!
Zoals veel middeltjes dient ook Spaanse Vlieg met mate te worden gebruikt!
Na inname wordt Spaanse vlieg uitgescheiden door de nieren en irriteert het de urineleider waardoor er meer bloed naar de schaamstreek gaat. Bij vrouwen zorgt dit voor een jeukend gevoel in de buurt van de vagina en bij mannen zorgt het voor een erectie. Daarbij ligt het gevaar van priapisme op de loer.

Of Spaanse Vlieg echt helpt en of het iets tussen je oren kan laten veranderen? Het blijft altijd erotisch en spannend om samen met je partner iets dergelijks uit te proberen!