• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat zijn Afrodisiaca?

Een afrodisiacum (meervoud: afrodisiaca) is een middel dat wordt gebruikt met het doel de geslachtsdrift te stimuleren. Veel stoffen waaraan een dergelijke werking wordt toegeschreven zijn van plantaardige, dierlijke of minerale oorsprong. Afrodisiaca zijn dus een soort 'pretmiddeltjes' en lustopwekkers, maar of ze ook echt werken is de vraag... Maar misschien is erin geloven voor sommigen al genoeg.

Het woord is afkomstig van de godin Aphrodite. Al eeuwen niet alleen geliefd om haar schoonheid, maar ook omdat ze een ware feeks was. Zij bedroog haar man regelmatig en zo geraffineerd dat zelfs de Goden plezier beleefden aan haar liefdesspel. Maar toen zij op heterdaad werd betrapt, wilden Zeus en consorten van een straf voor de koningin van de verleidingskunst niets weten. Zo bijgelovig als mensen zijn, krijgen bijna alle middeltjes waarmee men probeert seksuele driften te stimuleren de naam van deze 'moeder der slippertjes'. Het probleem hierbij: tot nu toe kon bij gember, paprika, selderie, oesters en kaviaar geen echt stimulerende werking worden vastgesteld. Een beter resultaat als stimulerend middel bereiken alcohol en marihuana, waarschijnlijk omdat bij gebruik hiervan de remmingen afnemen. 

In de homoscene zijn ook zogenaamde 'poppers' bekend: mengsels uit meerdere chemicaliën die enkele seconden na inhalatie werken en daarom als orgasme-booster worden gebruikt. 
Van hetzelfde bedenkelijke niveau is de beruchte Spaanse vlieg. Het mengsel wordt gewonnen uit een kever die voorkomt in Zuid-Europa en Noord-Afrika en is tegenwoordig niet meer weg te denken uit seksshops. De stof cantharide die erin voorkomt veroorzaakt een prikkelend gevoel aan de genitaliën. Bij overdosering is er naast waanvoorstellingen vooral kans op priapisme, een pijnlijke aanhoudende erectie.

Veel onschuldiger zijn de producten van Mr. Stiff. Deze libidoverhogende producten voor hem en haar (Mrs. Stiff) zijn op basis van 100% natuurlijke stoffen.