• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat is pansexueel?

Panseksueel betekent dat je op mensen verliefd wordt, ongeacht het geslacht. 'Pan' betekent 'alles' in het Grieks.

Aan de afkorting LGBTQ zijn een tijd geleden een paar letters toegevoegd, namelijk de I, A en P. De P staat dus voor panseksueel. Een persoon die panseksueel is valt voor iemands karakter of persoonlijkheid, niet verliefd wordt op de buitenkant en verder kijkt dan naar iemands geslacht. Van mannen en vrouwen tot non-binaire personen en transgender personen: voor iemand die panseksueel is maakt het niet uit.

Wat is het verschil tussen pan- en biseksueel?

Bij panseksualiteit speelt gender of geslacht geen rol bij biseksualiteit is dat wél zo. Iemand die biseksueel is, valt op zowel mannen als vrouwen. Mensen die panseksueel zijn, voelen zich aangetrokken tot anderen die hun geslacht niet alleen in het hokje 'man' of 'vrouw' plaatsen. Het geslacht wordt als het ware helemaal losgelaten.

Wat is het verschil tussen pan- en omniseksueel?

Bij omniseksualiteit wordt het geslacht of gender van de ander wél erkend, terwijl dat bij panseksualiteit niet het geval is. Mensen die omniseksueel zijn, zijn dus niet 'genderblind'; panseksuelen kijken puur en alleen naar iemands karakter zónder de ander in een genderhokje te stoppen.